Google+ To Φανάρι : Δείτε σε χάρτη πώς έχει διαμορφωθεί η εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δείτε σε χάρτη πώς έχει διαμορφωθεί η εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία


Χάος στο Κίεβο: Διαδηλωτές ζητούν παραιτήσεις υπουργών 
 Mονάδες   ειδικών δυνάμεων
 πολιτών σχηματιζει η Ουκρανικη Κυβερνηση (vid)

 Στον χάρτη της ανατολικής Ουκρανίας που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε ποια είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αργά τη Δευτέρα κι ενώ ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί κάποια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου.
Με κόκκινες βούλες είναι σημειωμένες οι πόλεις της επικράτειας του Ντονέτσκ που έχουν ξεσηκωθεί, καταλάβει τα δημόσια κτίρια, αστυνομικά τμήματα και δημαρχεία και φρουρούνται από ένοπλους πολιτοφύλακες και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Με μπλε είναι οι πόλεις που ακόμα δεν έχουν επιλέξει πλευρά. Τα άρματα μάχης δείχνουν τη διάταξη των ρωσικών στρατευμάτων που περιμένουν από την άλλη πλευρά των συνόρων και υπολογίζονται σε 35 με 40.000 άνδρες.
ukraine

Χάος στο Κίεβο: Διαδηλωτές ζητούν παραιτήσεις υπουργών

Διαδηλωτές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο έχουν ανάψει φωτιές και ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα ζητούν να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση του Κιέβου και να δράσει κατά των «τρομοκρατών Ρώσων», όπως φωνάζουν, που θέλουν να διαλύσουν την Ουκρανία.
avakov 1
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι μονάδες των ειδικών δυνάμεων  θα βασίζονται σε ομάδες πολιτών οι οποίες  θα σχηματιστούν στην Ουκρανία, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov με τον συνήθη τρόπο του - μέσα από ένα post στο Facebook.  Ειδικές δυνάμεις των 12.000 ανθρώπων θα δημιουργηθούν από ομάδες πολιτών. Θα λάβουν στολές και όπλα, με μόνο έναν όρο - οι  διοικητές τους θα είναι  αξιωματικοί του Τακτικού Στρατού ....
Πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη υπογραφεί. Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί έξω από οποιεσδήποτε διατυπώσεις. Σύμφωνα με Avakov, θα είναι μια απάντηση σε σαμποτέρ και ένοπλες συμμορίες που υποτίθεται ότι παραβιάζουν την ακεραιότητα της χώρας στο νότιο-ανατολικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι επιθυμητή για τις αρχές Κιέβου.

 Ο Αλέξανδρος Kava, ο επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικής  και Οικονομικής Ανάλυσης δήλωσε:
'Αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω διαίρεση της χώρας. Νομίζω ότι μετά από όλα αυτά οι αρχές θα  πρέπει να απόσχουν από κάθε εχθροπραξία.  Θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια της στήριξης ακόμη και μεταξύ του τμήματος του πληθυσμού, το οποίο υποστηρίζει τώρα τη νέα κυβέρνηση. Εάν υπενθυμίζει υπάρξει αντιπαράθεση με τον Γιανουκόβιτς, τότε θα γίνει σαφές ότι κάθε ξέσπασμα βίας θα επηρεάζει την εικόνα της εξουσίας. '


tokoutsavaki.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου