Google+ To Φανάρι : Τα νέα από το Voyager 1 προκαλούν έκπληξη στους Επιστήμονες.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νέα από το Voyager 1 προκαλούν έκπληξη στους Επιστήμονες.

Η απρόσμενη συμπεριφορά του διαστημόπλοιου χωρίς προφανή αιτία δημιουργεί απορίες σχετικά με το τι υπάρχει στο χείλος του ηλιακού συστήματος.  Καινούρια μυστήρια έχει να αντιμετωπίσει η ΝΑΣΑ  καθώς το διαστημόπλοιο Voyager 1 πλησιάζει το κατώφλι του διαστρικού κενού. Οι επιστήμονες είναι βαθιά προβληματισμένοι και βρίσκονται σε σύγχυση ενώ έχουν έντονη  διαφωνία μεταξύ τους για το αν το Voyager 1 έχει αφήσει το....
ηλιακό μας σύστημα ή παραμένει εγκλωβισμένο μέσα σε αυτό.

Αφού ταξίδεψε για 36 χρόνια και 11 δισεκατομμύρια μίλια, το Voyager 1 έχει φτάσει στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος, αλλά οι ενδείξεις που στέλνει πίσω είναι ένας γρίφος για τους επιστήμονες.  Τα δεδομένα σχετικά με τα μαγνητικά πεδία και τις γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες προκαλούν σύγχυση στους ερευνητές.

Κάποιοι επιστήμονες ερμηνεύουν τις μετρήσεις που στέλνει το διαστημόπλοιο ότι το Voyager υπερπήδα εμπρός και πίσω σε ένα εμπόδιο (φράγμα) κάποιου είδους.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα ανεξερεύνητο έδαφος και έτσι δεν υπάρχουν προηγούμενα δεδομένα να συγκρίνουν.

 Ανεξάρτητα από κάθε προηγούμενη εμπειρία ή υπόθεση, οι επιστήμονες αναγκάζονται να αναθεωρήσουν κάποια από τα μοντέλα στα οποία στηρίζονταν μέχρι τώρα εφόσον το Voyager 1 εισέρχεται σε αχαρτογράφητες περιοχές του ηλιακού συστήματος.

Ο μεγάλος άγνωστος εξακολουθεί να κατέχει πολλές εκπλήξεις για μας ....

Ταξιδεύοντας στην άκρη του ηλιακού συστήματος 
Τα δύο διαστημόπλοια Voyager είναι κοντά στην άκρη του ηλιακού συστήματος μετά από ταξίδι 36 σχεδόν χρόνων. Μια ματιά στο τι τα Voyagers έχουν συναντήσει μέχρι στιγμής:
 Voyaging to the edge



Το σοκ της επαφής των σωματιδίων  
Ο ηλιακός άνεμος αιφνίδια επιβραδύνει σε υποηχητική ταχύτητα.



Η θερμότητα του Ηλίου 
Θεωρητικοί υποστηρίζουν ότι η διαστρωμάτωση των διακυμάνσεων  του μαγνητικού πεδίου των ηλιακών σωματιδίων προς το διαστρικό κενό σχηματίζει μια αφρώδη εξωτερική περιοχή. Ορισμένες κοσμικές ακτίνες κινούνται σε τεθλασμένη οδό πριν ακολουθήσουν τα μαγνητικά μονοπάτια προς τον ήλιο.

Το σοκ του τοξοειδούς κύματος 
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πέρα από το ηλιακό μας σύστημα τα διαστρικά κύματα λυγίζουν και δημιουργούν ένα είδος τόξου γύρω από την περιφέρεια της επιρροής του ήλιου.
Σχόλιο Δημοσθένης - Στα παραπάνω γραφήματα γίνεται φανερό ότι το ηλιακό σύστημα κινείτε στο διαστρικό χώρο σε αντίθεση με όσα έχουμε διδαχτεί έως σήμερα από την σύγχρονη επιστήμη. 

Βεβαία τα εγχωρία ΜΜΕ εξακολουθούν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα το ασυνήθιστο σχετικά με τα  Voyager δεν συμβαίνει, όπως το παρακάτω άρθρο το οποίο έχει διαδοθεί ευρύτερα από τα Ελληνικά μπλοκς 

Το επόμενο «λιμάνι» του Voyager

Το επόμενο «λιμάνι» του Voyager
Το σκάφος κατευθύνεται στον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης
Στον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης κατευθύνεται το Voyager 1

Νέα Υόρκη 
Εδώ και λίγες εβδομάδες το διαστημικό σκάφος Voyager 1 ταξιδεύει στο διαστρικό κενό έχοντας εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα. Σύμφωνα με τα στελέχη της αποστολής το σκάφος έχει καύσιμα και τεχνική δυνατότητα να συνεχίσει την εξερεύνηση του Διαστήματος μέχρι το 2025. Με βάση την πορεία που ακολουθεί αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το Voyager 1 θα φτάσει τελικά σε απόσταση 1,5 έτους φωτός από ένα άστρο της Καμηλοπάρδαλης, ενός αστερισμού που είναι ορατός από το βόρειο ημισφαίριο.

Οι εξωγήινοι
Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το σκάφος δεν μπορούν, τουλάχιστον ακόμη, να προσδιορίσουν ποιό από τα άστρα της Καμηλοπάρδαλης είναι πιθανό να επισκεφτεί. Ευχής έργο για τους επιστήμονες θα είναι το σκάφος να προλάβει εντός των χρονικών ορίων της ζωής του να πλησιάσει κάποιο άστρο και να καταφέρει να στείλει κάποια δεδομένα. Αν μάλιστα το άστρο διαθέτει και πλανήτες ακόμη καλύτερα.

«Κανείς δεν ξέρει αν το άστρο που θα επισκεφτεί το Voyager 1 θα διαθέτει πλανήτες και, αν υπάρχουν πλανήτες. αν θα ζουν εκεί εξωγήινοι. Αν όμως υπάρχουν εξωγήινοι μπορεί να το εντοπίσουν και να καταφέρουν να το πάρουν στην κατοχή τους» αναφέρει ο διακεκριμένος έλληνας επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που συμμετείχε στην κατασκευή των δύο δίδυμων σκαφών Voyager στη δεκαετία του 1970 και συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια να αποτελεί μέλος της αποστολής.
tovima.gr

Μετάφραση – Επιμέλεια – Απόδοση Κειμένου 
Δημοσθένης  Το Φανάρι
πηγες 
http://www.beliefsandfacts.com/surpising-news-voyager-1/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου