Google+ To Φανάρι : H Ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

H Ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η έλλειψη σωστής πληροφόρησης και αυτό συμπεριλαμβάνει την παιδεία, τα ΜΜΕ και το τρόπο λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει κοινή λογική, να μη βγαίνουν σωστές αποφάσεις και γενικώς να μη λειτουργεί η δημοκρατία.
Εγώ από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να “γνωρίζουν”, να συμμετέχουν στις αποφάσεις και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
Στον χάρτη αριστερά, φαίνεται πάνω σε ένα ανάγλυφο χάρτη της Google μια διαφάνεια ενός άλλου χάρτη γνωστού απο το 2007, για τον οποίο σας έχω μιλήσει προηγουμένως εδώ στον οποίο φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει  στην περιοχή. Οι περιοχές που έχουν  “κόκκινο” χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Στην περιοχή του Ιονίου όμως τα βάθη είναι πολύ μεγάλα για το λόγο αυτό το “κόκκινο” χρώμα έχει αντικατασταθεί απο το αμέσως προηγούμενο στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα που είναι το “κίτρινο” (τo σήμα απο τις μετρήσεις MAD εξασθενίζει).
Το κοίτασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο αυτό του Βορείου Αιγαίου και της Κεντρικής Μακεδονίας για το οποίο σας μιλήσαμε εδώ. Ξεκινάει κάτω απο τους Παξούς και φτάνει λίγο κάτω απο τις νησίδες Στροφάδες. Το ευχάριστο είναι ότι στα σύνορα των ΑΟΖ Ελλάδας και Αλβανίας δεν υπάρχει σημαντική πιθανότητα να υπάρχουν κοιτάσματα.
Στα κοιτάσματα της Αλβανίας, που φαίνονται στον χάρτη και τα οποία ξεκινούν στα Βόρεια της Ελληνικής ΑΟΖ, ήδη Αμερικανικές εταιρείες κάνουν έρευνες. Ευτυχώς που όλα τα κοιτάσματα της Αλβανίας είναι πρός τη μεριά της ΑΟΖ της Ιταλίας και όχι της Ελλάδας  ώστε να προκύπτουν προβλήματα.
Η Τουρκία που επιθυμεί να εισέλθει στην ΕΕ επηρρεάζει την εξωτερική πολιτική της Αλβανίας και της FYROM (με τις πλάτες των ΗΠΑ) κατά της Ελλάδας και δεν επιτρέπει επί δεκαετίες να επιλυθεί κανένα θέμα στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αποφεύγοντας παράλληλα να συμπράξει στην ισχύ του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή. Τελικά, το Διεθνές Δίκαιο πάνω στο οποίο στηρίζεται και ο διαχωρισμός των ΑΟΖ με το Νόμο της Θάλασσας φαίνεται ότι αφορά χώρες που ανήκουν μόνο σε διαφορετικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και όχι στον ίδιο…
Συχνά-πυκνά ακούμε από φερέφωνα της Άγκυρας σε Ελληνικά ΜΜΕ αφοπλιστικά κουτές προτάσεις φιλίας, όπως “ελάτε να γίνουμε φίλοι με τους Τούρκους” ή παρατηρούμε μια ηθελημένη και προφανώς συμφωνημένη διάδοση Τουρκικών  τηλεοπτικών σειρών στην Ελληνική τηλεόραση στα πλαίσια μιας κατευθυνόμενης προπαγάνδας με σκοπό την πτώση των αξιών, του πατριωτικού φρονήματος  κλπ.
Όλα αυτά γίνονται αφενός για να επιλυθεί με το συμφερότερο τρόπο για την Άγκυρα το πρόβλημα της ΑΟΖ και το πρόβλημα της Κύπρου και αφετέρου για την επικαρπία από κάποιουςαπο μια κατάλληλη επιλογή εταιρειών έρευνας/εξόρυξης αμοιβαίας εμπιστοσύνης, όπως και της διαχείρισης των κερδών απο τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες μέσω ενδιαμέσων εταιρειών – γραμματοκιβωτίων που συμμετέχουν σε διάφορα κονσόρτσιουμ ενώ δεν έχουν ουσιαστική δυνατότητα να προσφέρουν τίποτα... Δεν είναι τυχαίο ότι στο υπ. Εξωτερικών ηγείται ότι “καλύτερο” και “επιτυχημένο” υπάρχει σε Έλληνα πολιτικό, o πρώην Τούρκογλου.
Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε μια ακόμη φορά, ότι χωρίς σεισμικές μελέτες δεν εννοείται να γίνει καμμία εξόρυξη πουθενά διότι το πιθανότερο είναι να αποτύχει, κάτι που δεν θα ευνοεί τα Ελληνικά συμφέροντα.
Στην εικόνα αριστερά σας δείχνουμε ένα παλαιότερο δημοσίευμα που δείχνει ότι ξεκινούν έρευνες στον Πατραικό κόλπο, όπως και ένα πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά τους Παξούς, Και τα δύο δημοσιεύματα είναι σε συμφωνία με όσα περιμένουμε και με όσα έχουμε ήδη εξηγήσει.
Ο χάρτης του 2007 για τον οποίο έχουμε ήδη μιλήσει παλαιότερα εδώ παραμένει σε ισχύ, όπως και το γεγονός ότι “όλοι ήξεραν επι χρόνια” και “όλοι ξέρουν” εκτός απο τους Έλληνες πολίτες που το παρόν πολιτικό σύστημα τους καθοδηγεί να ασχολούνται με θέματα άνευ ουσίας μέσα απο τα ΜΜΕ και t. Μπανανιστάν γαρ. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει και η Γερμανία θα πρέπει να σπρώξει τα πράγματα στην Ελλάδα προς την κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής της χώρας από το παρόν πολιτικό σύστημα. Το καζάνι βράζει και τα συμφέροντά της στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχουν μετά από μια “Νύχτα των Κρυστάλλων”. 

zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου