Google+ To Φανάρι : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ….Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΒΕΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΩΛΟΥΣΕ ΟΣΤΑ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ….Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΒΕΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΩΛΟΥΣΕ ΟΣΤΑ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

f8b601792774d5e4c37f566a5c953b77 M
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ……ΤΟ 1922 ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ….ΣΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ  ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ…..Η ΙΔΙΑ ΚΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ….
Μόνο φρίκη και οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο παράφρονας σφαγέας πουλούσε ακόμα και τα οστά των αθώων θυμάτων του για πρώτη ύλη σε Ευρωπαϊκές βιομηχανίες.
Αφιέρωμα στις περί την Ιστορία σελίδες της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” , στη Μικρασιατική Καταστροφή και στην πυρπόληση και τη σφαγή της Σμύρνης….
Περιλαμβάνει δύο θέματα:
-τη μεταχείριση των λειψάνων των θυμάτων από τους Κεμαλιστές όπως την είδαν οι εφημερίδες NewYorkTime και γαλλική Midi (Το Δεκέμβρη του 1924 είχε διαρρεύσει το γεγονός ότι η εθνικιστική κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ πούλησε 400 τόνους ανθρώπινα οστά (αντιστοιχούν σε 50.000 ανθρώπους, περίπου) σε Γάλλους επιχειρηματίες για “βιομηχανική χρήση” (πιθανότατα για την μετατροπή τους σε ζωοτροφές ή λίπασμα), τα οποία μεταφέρθηκαν με βρετανικό πλοίο μέσω Θεσσαλονίκης)
-Hervé Georgelin, “Παραφωνίες στα γαλλικά αρχεία σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης”
ΠΗΓΗ: DOGS IN SPACE

ΕΠΙΣΗΣ:

«Στα τσιγγέλια των κρεοπωλείων της Φώκαιας κρεμόταν ανθρώπινο κρέας με την μακάβρια επιγραφή “Γκιαούρ Ετισί” – Ελληνικό κρέας!



Στις 14 Μαίου 1914 ο Υπουργός των Εσωτερικών της Τουρκίας Τααλάτ στέλνει τηλεγράφημα προς το Γενικό Διοικητή Σμύρνης με το εξής περιεχόμενο:

“…Είναι επείγον δια πολιτικούς λόγους (έλεγαν οι Έλληνες πως ετοιμάζουν επανάσταση για την πραγματοποίηση της μεγάλης ιδέας) να υποχρεωθούν οι εις τα παράλια της Μ. Ασίας κατοικούντες Έλληνες να εκκενώσουν τα χωρία των και να εγκατασταθούν εις τα βιλαέτια Ερζερούμ κι άλλα. Αν αρνηθούν να μεταφερθούν εις τα υποδειχθέντα μέρη, θέλετε ευαρεστηθεί να δείτε προφορικές οδηγίες εις τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους, όπως δια παντός είδους εκτρόπων αναγκάσουν τους Έλληνες να εκπατριστούν οι ίδιοι οικεία βουλήσει. Μη λησμονήσετε να επιτύχετε εν τοιαύτη περιπτώσει από τους μετανάστας τούτους πιστοποιητικό βεβαιούν ότι απέρχονται από τας εστίας των εξ ιδίας πρωτοβουλίας όπως μη προκύψουν εκ τούτου πολιτικά ζητήματα”.

Το σχέδιο των εκτρόπων, δηλαδή σφαγών και διώξεων, εφαρμόστηκε από τους Τούρκους τον Ιούνιο του ίδιου έτους, με τον πιο άγριο κι απάνθρωπο τρόπο. Η έναρξη έγινε στην Παλαιά και Νέα Φώκαια.  ΟΓάλλος  Φελίξ Σαρτιώ, σαν αρχαιολόγος,  βρισκόταν εκεί  μαζί με την ομάδα του (Mansier, Carlierκαι Δάνδρια), για ανασκαφές.  Παρακολούθησαν όλοι  τα τραγικά γεγονότα.  Στο βιβλίο του“Η Λεηλασία Της Φώκαιας & Η Εκδίωξη Των Οθωμανών Ελλήνων Της Μ. Ασίας” ο Σαρτιώ περιγράφει τα φρικτά γεγονότα της σφαγής και δίωξης των κατοίκων της Φώκαιας. Τις σφαγές διεκτραγωδεί και   ο  Mansier στη περιγραφή του, «Αι Τελευταίαι Ημέραι Της Φώκαιας”

Ο αρχαιολόγος Σαρτιώ γράφει:

“Πλούσιοι πρόκριτοι της πόλης έφυγαν ανυπόδητοι γιατί κι αυτά τα παπούτσια, τους είχαν αφαιρέσει. Εις τους ναούς διεπράχθησαν ανήκουστοι ιεροσυλίαι”.

Ο Mansier, μέλος  της ομάδας των αρχαιολόγων λέγει:

“Τη νύχτα ήρξατο η λεηλασία της πόλης. Μας διηγείται μια γυνή ετοιμοθάνατος διότι εβιάσθη υπό 17 Τούρκων. Απήγαγαν κόρη 18 χρονών υπό τα όμματα της οποίας εφόνευσαν τους δύο γονείς. Εις γέρων παραλυτικός ευρέθη νεκρός επί της κλίνης του. Εφόνευσαν συνολικά 81 άτομα εκ των οποίων 17 γυναίκες.  Ούτω είδομεν ιδίοις οφθαλμοίς, ως εν τοις βαρβαροτέροις χρόνοις, τα πάντα χαρακτηριστικά της καταστροφής μιας πόλεως. Ητοι: την κλοπήν, την λεηλασίαν, την πυρπόλησιν, τον φόνον και την ατίμωση των γυναικών. Χίλιοι περίπου κάτοικοι επέβησαν επί αλιευτικών λέμβων ιστιοφόρων και κατέλιπον την Φώκαιαν  δια την Μυτιλήνην.  Αλλοι επέβησαν σε μεγάλο γαλλικό ιστιοφόρο το οποίο φόρτωνε αλάτι από το λιμάνι των Φωκών”.


Ο Ηλ. Ηλιόπουλος, Υποπρόξενος της Αγγλίας, που συμμετείχε  σε μια διεθνή προξενική επιτροπή κι έφτασε στη Φώκαια  δυο μέρες μετά την εκκένωσή της, πληροφορήθηκε πως στα τσιγγέλια των κρεοπωλείων της πόλης ήταν αναρτημένα τεμάχια ανθρωπίνου κρέατος με τη μακάβρια ταμπέλα:“Γκιαούρ ετισί”δηλαδή ελληνικό κρέας. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το 1922 στη Σμύρνη.

ΠΗΓΗ: ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ
astikosmythos.wordpress



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου