dyo-seismoi-4-6-kai-5-rixter-koynhsan-thn-fthiwtida-aisthhtoi-kai-sthn-athhnaΣεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:42, 8 χλμ. βορειοδυτικά της Ελάτειας Φθιώτιδας. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, όπως δήλωσε στο newpost ο καθηγητής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός, χωρίς όμως από μόνο του το φαινόμενο να είναι και ανησυχητικό. Στη σεισμική ιστορία υπάρχουν παραδείγματα ακολουθίας που "έδωσαν" μεγέθη ισοδύναμα με τον κύριο σεισμό», λέει στο newpost ο κ. Παπαζάχος.
Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή, το δήμο Αμφίκλειας -Ελάτειας, είχε γίνει στις 7 Ιουλίου σεισμός 5,1 Ρίχτερ που προκάλεσε κατολισθήσεις καταστροφές σε σπίτια.
«Φοβηθήκαμε γιατί ήταν πολύ ισχυρός. Ήταν ίδιος με εκείνο το σεισμό του Ιουλίου. Ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια», λέει στο newpost ο δήμαρχος Αμφίκλειας -Ελάτειας Θεόδωρος Ντούρος.
Στο χωριό Δρυμαία, όπου τον Ιούλιο είχαν υποστεί ζημιές παλιά σπίτια, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι: «Φοβηθήκαμε πολύ και πεταχτήκαμε έξω από τα σπίτια», λέει στο newpost η Κατερίνα Καψή, κάτοικος της Δρυμαίας, ενώ όπως αναφέρει σε κάποια σπίτια έχουν προκληθεί μικρές ζημιές στην οικοσκευή.
«Ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος, αλλά ακόμη δεν έχω εικόνα από όλες τις περιοχές», καταλήγει.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10χλμ.