Google+ To Φανάρι : Μια χαμένη «Ατλαντίδα» βρέθηκε στην Αργεντινή

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μια χαμένη «Ατλαντίδα» βρέθηκε στην Αργεντινή

Φωτογραφία από Associated Press Μια παράξενη πόλη φάντασμα στην Αργεντινή που παρέμεινε κρυμμένη κάτω από το νερό για περίπου 25 χρόνια ήρθε ξανά στο φως και προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Η πόλη δεν έχει ανοικοδομηθεί αλλά έγινε ξανά τουριστικός προορισμός για ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν έξι ώρες από την πρωτεύουσα της Αργεντινής και να δουν ό,τι έχει απομείνει από τη βυθισμένη πόλη. Αυτοκίνητα, έπιπλα, διαλυμένα σπίτια και σπασμένες συσκευές.

Φωτογραφία από Associated Press Το Epecuen ήταν κάποτε ένα πολύβουο μικρό παραλίμνιο θέρετρο με περίπου 1.500 κατοίκους και 20.000 επισκέπτες το χρόνο. Την εποχή που η Αργεντινή ευημερούσε τα ίδια τρένα που μετέφεραν σιτηρά στο εξωτερικό μετέφεραν κόσμο στην περιοχή του Epecuen, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες, που αναζητούσαν στιγμές χαλάρωσης στα θαλασσινά spa (λουτρά).
Η περιοχή καλύφθηκε με νερό στις 10 Νοεμβρίου του 1985 έπειτα από μια βαριά καταιγίδα και σειρά χειμώνων με αρκετή βροχή. Το νερό έσπασε το φράγμα και πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης.
Φωτογραφία από Associated Press Φωτογραφία από Associated Press Οι άνθρωποι έφυγαν όπως-όπως και μέσα σε λίγες ημέρες τα σπίτια τους βυθίστηκαν στο νερό που έφτανε τα 10 μέτρα σε βάθος.
Η λίμνη με θαλασσινό νερό προσήλκυε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων καθώς περιείχε δέκα φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό. Τουρίστες ειδικά από την εβραϊκή κοινότητα του Μπουένος Άιρες διασκέδαζαν να επιπλέουν στο νερό αυτής της λίμνης που τους θύμιζε τη Νεκρή Θάλασσα, σχολιάζει το Assocciated Press.
Φωτογραφία από Associated Press Φωτογραφία από Associated Press Τώρα ο κύριος όγκος του νερού έχει υποχωρήσει και έφερε στην επιφάνεια εικόνες που θυμίζουν πεδίο μάχης μετά το τέλος του πολέμου.
Στην περιοχή κατοικεί μονο ένας 82χρονος ο οποίος αρνήθηκε να φύγει μετά τη φυσική καταστροφή. “Όποιος περνάει από κοντά δεν μπορεί να φύγει χωρίς να επισκεφτεί την πόλη”, είπε ο μοναδικός κάτοικος Pablo Novak στο AP.
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου