Google+ To Φανάρι : Φονικό-ραντεβού με τους δραπέτες

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Φονικό-ραντεβού με τους δραπέτες

Η νέα «αλβανική μηχανή θανάτου» -όπως χαρακτηρίζεται από αστυνομικούς της Αμέσου Δράσεως και των δικυκλιστών των ομάδων Δίας που έχουν «γευτεί» τις σφαίρες από την κάννη των καλάσνικοφ που χειρίζεται-, ο 36χρονος σκληρός Αλβανός κακοποιός και δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων Μάρκο Κόλα ή Κόλια, κρύβεται πίσω από την ομάδα των ομοεθνών του ληστών-δολοφόνων που σκότωσαν την άτυχη 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλο σε ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στα Ισθμια.

Τον Κόλα και άλλους τρεις ή τέσσερις ληστάρχους-κατσαπλιάδες (μεταξύ αυτών και τον Ερμάλ Ντρεμπάτα) αναζητούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Αργολίδας ως το ξημέρωμα ένοπλα αστυνομικά σώματα της Πελοποννήσου, δυνάμεις από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ένα ελικόπτερο με θερμική κάμερα και πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ. Το μοναδικό εύρημα που άφησαν πίσω τους οι επικίνδυνοι φυγάδες ήταν ένα σκουρόχρωμο μπλε τζιπ, το υπ' αριθμόν ΥΡΟ 1394 τύπου Subaru Forester, το οποίο ανήκε στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που λήστεψαν στις εννέα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από ταβέρνα στα Παλαιοκούνδουρα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε την Κυριακή μετά τη μία το μεσημέρι σε έναν περίεργο παράδρομο στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, στο ύψος του χωριού Σολωμός. Οπως προκύπτει από τις ενδεχόμενες κινήσεις των κακοποιών και από το μέρος που άφησαν κλειδωμένο το τζιπ (και όχι καμένο), εκείνος που ηγήθηκε της απόδρασης από τον αστυνομικό κλοιό που άρχισε να σφίγγει γύρω τους μετά τη συμπλοκή ήταν ο Κόλα.

«Δούλευε σαν αγρότης στην περιοχή του Σολωμού αλλά και στο Χιλιομόδι γύρω στο 2006-2007. Ξέρει άριστα τα κατατόπια, γνωρίζει τα μονοπάτια, αυτός ήταν που παράτησε εκεί το αυτοκίνητο, είναι ενδεχόμενο να έχει συνεργούς και ανθρώπους που τον βοήθησαν από τους γειτονικούς νομούς και από εδώ» είπαν αστυνομικοί που λαμβάνουν μέρος στις έρευνες στη «δημοκρατία», η οποία βρέθηκε χθες στο πεδίο των αστυνομικών ερευνών στις αγροτικές και δασώδεις περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας.

«Το δρομάκι είναι ένας ανισόπεδος χωμάτινος παράλληλος της εθνικής οδού, που δεν οδηγεί πουθενά εάν δεν ξέρεις. Το άφησαν εκεί και μάλλον ύστερα από επικοινωνία με κινητά κάποιος ή κάποιοι πέρασαν και τους επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητο ή τους έκρυψαν στην περιοχή ώσπου να κοπάσει η μπόρα» μας είπαν οι ίδιοι αστυνομικοί. Το κλεμμένο τζιπ είδε στους αγρούς (ανάμεσα στις ελιές) κάτοικος του χωριού Σολωμός από το απόγευμα του Σαββάτου. Οταν όμως το είπε στους συγχωριανούς του, κανείς δεν τον πίστεψε, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να ειδοποιηθεί αργά και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Των επίμονων αστυνομικών αναζητήσεων είχε προηγηθεί ακόμη ένας πόλεμος της ΕΛ.ΑΣ. με το οργανωμένο έγκλημα στη γέφυρα στο ύψος των Ισθμίων με κατεύθυνση για Επίδαυρο, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον χαμό της 25χρονης ξενοδοχοϋπαλλήλου Κατερίνας Ζώγαλη. Στις 9 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η ομάδα των ληστών-δολοφόνων εισβάλλει στην ταβέρνα «Μπάμπης», στο 37ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών. Ακινητοποιούν τους υπαλλήλους, τον ιδιοκτήτη και τους πελάτες με τη χρήση δύο ή τριών καλάσνικοφ.

Σαν λαίλαπα βουτάνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, ληστεύουν την ταμειακή μηχανή και αρπάζουν ακόμα και τη σύνταξη ενός ηλικιωμένου πελάτη από το πορτοφόλι του. Στη συνέχεια σπρώχνουν τους υπαλλήλους προς την τουαλέτα, με σκοπό να τους κλειδώσουν μέσα ώστε να μην ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο ιδιοκτήτης προσποιείται ότι νιώθει αδιαθεσία και πέφτει στο έδαφος παριστάνοντας τον λιπόθυμο. Οι δράστες αρπάζουν τα κλειδιά του τζιπ, σπάζουν τα κινητά τηλέφωνα αλλά και το σταθερό του καταστήματος και εξαφανίζονται.


Ο «πόλεμος» στη γέφυρα των Ισθμίων και η φυγή!

Το αυτοκίνητο παίρνει κατεύθυνση για την Πάτρα με σκοπό τη φυγή προς τη δυτική Ελλάδα και πιθανόν προς την Αλβανία. Στο ύψος όμως της Κινέττας το τζιπ εντοπίζεται και αρχίζει καταδίωξη για πάνω από 50 χιλιόμετρα. Στη γέφυρα που τέμνει την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των Ισθμίων κι ενώ περιπολικά είναι σε διαρκή επιφυλακή, εντοπίζεται πάλι το τζιπ.

Ενας από τους τρεις ή τέσσερις δράστες βγάζει το χέρι μέσα από το αυτοκίνητο και αδειάζει το καλάσνικοφ στα περιπολικά με φοβερή δύναμη πυρός και αφού το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε ανακόψει ταχύτητα ψάχνοντας για «φυλάχτρα». Κάποια στιγμή κάτω από τη γέφυρα ο οδηγός της δολοφονικής ομάδας ακινητοποιεί το αυτοκίνητο. Ενας από τους επιβαίνοντες βγαίνει και πυροβολεί σαν μαχητής των δρόμων. Οι σφαίρες σαν χαλάζι τρυπούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Πάνω από 5-10 σφαίρες πλήττουν τα περιπολικά. Το καλάσνικοφ «ξερνά» φωτιά και ατσάλι με ενεργό βεληνεκές πάνω από 350 μέτρα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καλυφθούν. Κάποιοι σκύβουν πίσω από τις λαμαρίνες, ενώ πέντε από τους κάλυκες τρυπούν τα παρμπρίζ. «Για ακόμη μια φορά η Αστυνομία με αλεξίσφαιρα γιλέκα-χαρτόνια που αντέχουν μόνο σε συγκεκριμένη δύναμη πυρός και με όπλα ακατάλληλα για τέτοιες μάχες δεν κατόρθωσε να αντιδράσει. Θα είχαμε πολλούς νεκρούς εάν κάποιοι αποτολμούσαν την αναμέτρηση. Μόνον ένας αστυνομικός κατάφερε να αδειάσει ένα MP5» είπε στη «δημοκρατία» αξιωματικός. Πάντως από μια πρόχειρη παρατήρηση του κλεμμένου τζιπ που είδαμε στο χωριό Σολωμός το Subaru δεν έφερε ίχνη από σφαίρες.


Νίκησε τα προβλήματα υγείας και ξεψύχησε από τα όπλα των κακοποιών!

Στις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής η 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη, που εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, επέστρεφε με το αυτοκίνητό της στο σπίτι της στην Κόρινθο. Μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο με φιλικό της πρόσωπο και οδηγούσε αμέριμνη, χωρίς να έχει αντιληφθεί τον πόλεμο που γινόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ο θάνατος -για ακόμη μία φορά- ήταν δίπλα της και παραμόνευε κάτω από τη γέφυρα των Ισθμίων. Ξαφνικά μια σφαίρα από τα καλάσνικοφ των ληστών-δολοφόνων έρχεται από την απέναντι πλευρά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, χτυπά στη μεσαία νησίδα, εξοστρακίζεται πάνω στο αυτοκίνητο της άτυχης κοπέλας, τρυπά το πίσω μέρος και, αφού σφηνώνεται στην πλάτη του οδηγού, την πλήττει σε ζωτικά σημεία του σώματός της.

«Ελα να με πάρεις, χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα» λέει σε φιλικό της πρόσωπο, όταν αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Η αιμορραγία είναι ασταμάτητη. Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ και παραλαμβάνει το άτυχο κορίτσι. Η 25χρονη εισάγεται στο χειρουργείο στο Νοσοκομείο Κορίνθου και εκπνέει γύρω στις 3 το ξημέρωμα του Σαββάτου. Η Κατερίνα Ζώγαλη είναι ακόμη ένα αθώο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος ιδεολόγων φονιάδων με τις διωκτικές Αρχές της χώρας. Ενα κορίτσι της γενιάς του '80 με όνειρα για μια καλύτερη ζωή, κόρη μεροκαματιάρηδων, που πάλευε με τις δυνάμεις της να βιοποριστεί και να επιβιώσει στην Ελλάδα που χάνεται μέσα στη λάσπη, στην κατάθλιψη και την ανεργία της τρόικας. Το ακόμη πιο τραγικό στοιχείο στην ιστορία της είναι ότι η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πολύ σοβαρό και πολύχρονο πρόβλημα υγείας, το οποίο όμως κατόρθωσε να νικήσει. Οπως είπε ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος γνώριζε την κοπέλα, καθώς ήταν και γειτόνισσά του, «κατάφερε με πολύ μεγάλο αγώνα να σπουδάσει η ίδια και ο αδερφός της, και είναι κρίμα να καταλήγει έτσι μία διαδρομή δύσκολη».


Το αιματωμένο βιογραφικό τού «νέου Πάσσαρη»

Η ταυτότητα του δραπέτη Μάρκο Κόλλα -ή αλλιώς «νέου Πάσσαρη» (κατά αστυνομικούς που τον έχουν συναντήσει)- είναι γνωστή.
- Τον Φεβρουάριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι τούς ακινητοποιεί και αρπάζει τα όπλα τους.
- Στις 17 Φεβρουαρίου 2010 αιματοκυλά τον Βύρωνα. Με ομοεθνείς του ταμπουρώνεται σε φούρνο και έπειτα από μάχη με την Αστυνομία τραυματίζεται θανάσιμα ο 25χρονος εργαζόμενος Νίκολας Τόντι.
- Εμπλέκεται σε πάνω από 30 ένοπλες ληστείες, είχε αδειάσει πάλι ένα καλάσνικοφ σε ληστεία σε τράπεζα στην Κόρινθο και στη δίκη, προτού πάει στις Φυλακές Τρικάλων, είχε πει στην εισαγγελέα (κατά μαρτυρίες διαδίκων): «Η δουλειά μου είναι να κάνω ληστείες και να πυροβολώ όσους με εμποδίζουν να φύγω».
Αποστολή στην Κορινθία: Στέφανος Χίος
Φωτο: Χρήστος Ζήνας
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου