Google+ To Φανάρι : Πασχαλινά κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκιές Αλχημείες!

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πασχαλινά κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκιές Αλχημείες!

Μια από τις παλιότερες συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου για τα Πασχαλινά κουλουράκια μας!
Δείτε παρακάτω τα υλικά, και την εκτέλεση γραμμένη.



ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  200 γραμμάρια βούτυρο
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  •  1 αυγό
  • 40 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 40γραμμάρια ελαιόλαδο
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό για το άλειμμα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.
Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.
TIP: Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

topsyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου