Google+ To Φανάρι : Πώς θα ψήσω το αρνάκι στον φούρνο;

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πώς θα ψήσω το αρνάκι στον φούρνο;

Πώς θα ψήσω το αρνάκι στον φούρνο;
Η Θάλεια Τσιχλάκη απαντά στα ερωτήματά σας και λύνει μικρά και μεγάλα ερωτήματα της κουζίνας



Δεν θα σουβλίσουμε αρνί φέτος, για πρώτη φορά, οπότε μου πέφτει ο κλήρος να ψήσω στο φούρνο. Εχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για να πετύχω το ψητό μου;
Κατερίνα Πατεράκη, Πειραιάς

Καταρχήν μην το βάλετε στο φούρνο κρύο, όπως είναι από το ψυγείο. Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα γιατί διαφορετικά το κρέας σφίγγει πιο εύκολα με το ψήσιμο. Αλατίστε το κρέας τη σωστή στιγμή. Τα λευκά κρέατα αλατίζονται πριν το ψήσιμο. Τρίβετε τη σάρκα τους με αλάτι και πιπέρι. Αντίθετα τα κόκκινα κρέατα αλατίζονται στο τέλος του ψησίματος, πριν την τελευταία επάλειψη. Διαφορετικά το αλάτι τα κάνει να βγάλουν το αίμα και συνεπώς να στεγνώσουν.
Αυτό δεν ισχύει για το σουβλιστό αρνί που αλατίζεται καλά πριν το ανεβάσουν στη σούβλα αφού, όπως λένε το «ψήνει το αλάτι». Αλείψτε το ψητό σας με μια λιπαρή ουσία για να του επιτρέψετε να ροδίσει σταδιακά και να διατηρήσει τους χυμούς του.
Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο για να σχηματίσει γρήγορα προστατευτική κρούστα που το θωρακίζει. Αν η θερμοκρασία είναι εξαρχής πολύ χαμηλή θα «ξεράσει» τους φυσικούς χυμούς του γρήγορά και θα στεγνώσει. Για να δώσετε περισσότερη γεύση στη σάλτσα του βάλτε στο ταψί εξαρχής ένα κρεμμύδι κι ένα καρότο κομμένα σε φετούλες. Μην τρυπάτε το ψητό με το πιρούνι για να δείτε αν ψήθηκε. Χάνει τους χυμούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου