Google+ To Φανάρι : Προσοχή! Καντήλι στο Άγιο Όρος κουνιέται απο την Τρίτη το πρωΐ!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Προσοχή! Καντήλι στο Άγιο Όρος κουνιέται απο την Τρίτη το πρωΐ!

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχονται οι πατέρες στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, στο Άγιο Όρος, μετά την αποκάλυψη από το ''Αγιορείτικο Βήμα'', για το καντήλι που κουνιέται! Πολύς κόσμος δηλώνει την έκπληξή του για το γεγονός!
Το καντήλι, που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου, στο καθολικό του Κυριακού της Αγίας Άννης, κουνιέται μόνο του από την Τρίτη το πρωί. Το  ιστολόγιο ''Αγιορείτικο Βήμα'' επεκοινώνησε εκ νέου την Παρασκευή το βράδυ και οι ερημίτες που ζούν στην ξακουστή Σκήτη επεβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι το καντήλι κουνιέται συνεχώς!

Η παράδοση αναφέρει, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως, όταν κινείται τις κοινές ημέρες πιστεύεται, ότι το είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα...

Βεβαίως, οι ημέρες της Τεσσαρακοστής, που διανύουμε είναι περίοδος μετανοίας και δεν είναι κοινές ημέρες του χρόνου, όπως μας είπε γέροντας από τον Άθωνα, θέλοντας έτσι να δώσει μία θετική ένδειξη του γεγονότος. Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Σκήτης μετά από τη σύναξη των γερόντων, που θα γίνει  εκτάκτως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου