Google+ To Φανάρι : Δε θα γίνεις ΕΛΛΗΝΑΣ ποτέ, γερμανέ γερμανέ… (περί ιδιοκτησίας)

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δε θα γίνεις ΕΛΛΗΝΑΣ ποτέ, γερμανέ γερμανέ… (περί ιδιοκτησίας)

E5AFC44505EC2C1D8A2CE4BF688BEF3FΣε αυτά που έδωσε η φυλή μας απλόχερα σε όλο τον κόσμο είναι δεδομένο, ότι δε θα την φτάσεις… αλλά εξ΄όσων φαίνεται, ούτε στα “υλικά” θα μας φτάσεις.

Στην “τελική” μάθε το από τώρα και βάλτο καλά στο νού σου, ό,τι “υλικό” και να “αρπάξεις” με δόλια μέσα, για λίγο θα τα χαρείς… Άλλωστε εμείς πιστεύουμε στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ, για αυτήν παλεύουμε, αγωνιζόμαστε μια ζωή, ενώ εσύ για το εφήμερο, το φτηνιάρικο, το ποταπό. Για αυτό δε γεμίζει ποτέ η ζωή σου με τίποτα, και η ψυχούλα σου δεν αναπαύεται… Μπορεί για λίγο να μας έκαναν να ξεχάσουμε ποιοι και από που βαστάμε, αλλά η μαγιά υπάρχει… Antexoyme

Από το protothema.gr . Χάος προκλήθηκε έπειτα από έκθεση της Bundesbank, που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και παρουσίαζε τα γερμανικά νοικοκυριά να έχουν μικρότερη περιουσία από τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Γάλλους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την μελέτη που διεξήγαγαν οι Χάινζ Χέρμαν και Ουλφ φον Καλκρέουτ, η περιουσία μιας μέσης γερμανικής οικογένειας ανέρχεται στις 51.400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία υπολογίζεται γύρω στις 163.900 ευρώ, στην Ισπανία στις 178.300 ευρώ και στην Γαλλία στις 113.500 ευρώ. Ακόμα πιο φτωχοί, όμως, εμφανίζονται οι Αυστριακοί με περιουσία που ανέρχεται στις 76.400 ευρώ.

Μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας, πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την ακρίβεια των στοιχείων της.
Ο γερμανικός Τύπος, από το Der Spiegel μέχρι την Bild, άσκησαν δριμεία κριτική κάνοντας λόγο για σειρά προβλημάτων μεθοδολογίας που προκύπτουν από την έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η διαφορά έγκειται στο ποσοστό ιδιοκατοίκησης που για τους Γερμανούς δεν ξεπερνά το 44%, σε αντίθεση με την Γαλλία που προσεγγίζει το 58% και την Ισπανία που φτάνει το 83%.

Παρόλα αυτά, δεν αναφέρεται πουθενά ότι μπορεί ένας μέσος Γερμανός ιδιοκτήτης να είναι κατά πολύ πλουσιότερος από έναν Γάλλο ή Ιταλό, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη συντάξεις και επιδόματα.

Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ απέφυγε να σχολιάσει, δηλώνοντας μοναχά πως η έκθεση αφορούσε κυρίως τη Γερμανία και πως για «τις διεθνείς συγκρίσεις θα πρέπει να αναμένουμε τα στοιχεία που σύντομα θα δημοσιεύσει η ΕΚΤ».

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου