Google+ To Φανάρι : Σπαζοκεφαλιάζεις ακόμα για το τι θαλασσινά θα μαγειρέψεις φέτος;

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σπαζοκεφαλιάζεις ακόμα για το τι θαλασσινά θα μαγειρέψεις φέτος;

Συνταγή Κούλουμα Ο Δημήτρης, παράκτιος ψαράς από την Άνδρο, μοιράστηκε μαζί μας την παρακάτω συνταγή που μαγειρεύει κάθε χρόνο τέτοια μέρα στην οικογένεια του:


Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές, αφού πρώτα τις έχουμε βάλει για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσουν να παγώνουν και να σφίγγουν, τις βγάζουμε και αφαιρούμε από το εσωτερικό τους ασκούς με το μελάνι και τους κρατάμε χωριστά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κόκαλο, πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις σουπιές και μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους, σβήνουμε με αρκετό λευκό κρασί, το οποίο σχεδόν θα σκεπάσει τις σουπιές.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
Αφού οι σουπιές μαλακώσουν, σπάμε τους ασκούς απελευθερώνοντας το μελάνι μέσα στην κατσαρόλα.
Το φαγητό είναι έτοιμο! Συνοδεύουμε με ρύζι.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου