Google+ To Φανάρι : Χάπι επέτρεψε σε ποντίκια να περπατήσουν ξανά

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Χάπι επέτρεψε σε ποντίκια να περπατήσουν ξανά

πειραμα παραλυση
Χάπι που θα επαναφέρει την κινητικότητα του ανθρώπινου σώματος μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού προσπαθούν να αναπτύξουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Ήδη το πειραματικό φάρμακο επέτρεψε σε ποντίκια χωρίς κινητικότητα στα άκρα να κάνουν βήματα και μάλιστα καλά συντονισμένα – ακόμη και να κολυμπήσουν.

Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης έδειξαν ότι το εν λόγω φάρμακο δεν αυξάνει τον πόνο στα πειραματόζωα ούτε έχει κάποια τοξική επίδραση.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Σουνγκ Οκ Γιουν από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο «είναι το πρώτο φάρμακο που λαμβάνεται σε μορφή χαπιού και φαίνεται να οδηγεί σε λειτουργική βελτίωση χωρίς τοξικότητα σε μοντέλα τρωκτικών. Μέχρι σήμερα οι θεραπείες που φαινόταν να είναι αποτελεσματικές σε μοντέλα τρωκτικών με τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού ήταν συχνά επεμβατικές ενώ χρησιμοποιούνταν περισσότερες από μια θεραπείες τη φορά. Τώρα με ένα και μόνο φάρμακο επετεύχθη βελτίωση».
Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας δημοσιεύτηκαν από ερευνητές του πανεπιστημίου Οχάιο στο επιστημονικό περιοδικό «The Journal of Neuroscience».
Σημειώνεται ότι το νέο πειραματικό φάρμακο με την κωδική ονομασία LM11A-31 αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Φρανκ Λόνγκο του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.
Σήμερα μια από τις κύριες θεραπείες που χορηγούνται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, η μεθυλπρεδνιζολόνη, είναι απαραίτητο να ληφθεί από τους ασθενείς μέσα σε οκτώ ως 24 ώρες από τον τραυματισμό. Το νέο χάπι θεωρείται ότι χαρίζει μεγαλύτερο θεραπευτικό παράθυρο.
http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου