Google+ To Φανάρι : Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια ταυτόχρονα με τις επισκέψεις Νίμιτς

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια ταυτόχρονα με τις επισκέψεις Νίμιτς

Nimic_skopje
Κινητικότητα στο θέμα των Σκοπίων με τις επισκέψεις Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια. Έχει να προτείνει λύση ο απεσταλμένος ο μεσολαβητής του Ο.Η.Ε.; Ωστόσο, ο άκρατος «μακεδονισμός» του Γκρουέφσκι, η εθνοτική αντιπαράθεση με του Αλβανούς που αποτελούν σημαντικό.....
κομμάτι του κρατιδίου και δεν δέχονται να ονομάζονται «μακεδόνες» καθώς και η αδυναμία της σκοπιανής κυβέρνησης να υπερβεί το ελληνικό βέτο και να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., είναι τα κύρια σημεία της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια.
Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, ο πρόεδρος της σκοπιανής Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, θα προκηρύξει τις δημοτικές εκλογές στη χώρα για τις 24 Μαρτίου. Παράλληλα ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές, εξαρτώντας τη συμμετοχή του κόμματος του σε αυτές από την εκπλήρωση μίας σειράς προϋποθέσεων.
Τέλος, στα πλαίσια αποδυνάμωσης της εθνικιστικής ρητορικής στα Σκόπια, η διεθνής κοινότητα έχει εντείνει τις προσπάθειες για την ενθάρρυνση των πολιτών- επιχειρηματιών και καθηγητών, εντός του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης –SDSM, για το σχηματισμό της Νέας Αριστεράς στα Σκόπια, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου