Google+ To Φανάρι : Δεν πληρώνω και με την άδεια του Αρείου Πάγου!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δεν πληρώνω και με την άδεια του Αρείου Πάγου!

Περιμένοντας και την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για το κατά πόσον είναι νόμιμο η ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι των ακινήτων για λογαριασμό του Δημοσίου, μου προκύπτουν κάποιες απορίες τις οποίες δυσκολεύομαι να κατανοήσω.
Για παράδειγμα, αυτό το χαράτσι που μας γονατίζει όλους και μας μετέτρεψε σε....

ενοικιαστές στα σπίτια μας, τα οποία πολλοί εξ ημών τα χρωστάμε στις τράπεζες, έχει επιβληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο.
Ολο αυτό το διάστημα πώς δεν βρέθηκε ένας να προσφύγει στον Αρειο Πάγο και να γλιτώσουμε όλοι από τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής του ηλεκτρικού αν δεν πληρώσουμε;
Ενας σύλλογος, ένα φυσικό πρόσωπο να προσφύγει σε κάποιο πρωτοδικείο να βγει η απόφαση που βγήκε προ μηνός και στη συνέχεια σε χρόνο dt να ακολουθήσει και ο Αρειος Πάγος και να κρίνει δίκαιη την απόφαση των πρωτοδικών;
Τι συνέβη λοιπόν και ξαφνικά η Δικαιοσύνη αποφάσισε να αποδείξει την ανεξαρτησία της, με πρωτόγνωρη ταχύτητα μάλιστα, δικαιώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα που δεν πληρώνουν το χαράτσι τους από άποψη;
Δεν λέω, όλους μας βολεύει προσωρινά αυτή η απόφαση γιατί σίγουρα κάτι θα βρουν να μας τα πάρουν και πάλι, αυτό είναι βέβαιο, αλλά, να, αναρωτιέμαι αφελώς μήπως, λέω μήπως, αυτή η σπουδή έχει να κάνει και με την τελευταία δέσμη μέτρων που περικόπτει σημαντικά τους μισθούς των δικαστικών.
Οχι πως το πιστεύω, καθώς η Δικαιοσύνη είναι αδέκαστη, τυφλή και ανεπηρέαστη, αλλά, να, είναι και κάποιοι κακεντρεχείς κυβερνητικοί που μου έβαλαν τέτοιες ιδέες και τις μοιράζομαι μαζί σας. Οπως μου θύμισαν και το μπαράζ διώξεων, συλλήψεων και προφυλακίσεων που έχει σημειωθεί εσχάτως ακόμα και για υποθέσεις που σέρνονταν για χρόνια ολόκληρα από ανακριτή σε ανακριτή.
Φυσικά δεν μου περνάει από το μυαλό ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω και από αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν και το λαϊκό αίσθημα που ζητάει δεκαετίες τώρα χειροπέδες για τους κλέφτες και τους απατεώνες.
Ειλικρινά χαίρομαι που άρχισε η Δικαιοσύνη, έστω και πενόμενη, να αποδίδει τάχιστα δικαιοσύνη και ελπίζω οι υποθέσεις των πολιτών που μέχρι τώρα καθυστερούσαν μέχρι και δέκα χρόνια μέχρι την τελεσιδικία να επισπευστούν.
Γι’ αυτό, όμως, απαιτείται να δουλεύει στο σύνολό της η Δικαιοσύνη και όχι αποσπασματικά, δηλαδή κάποιοι Αρεοπαγίτες, κάποιοι εισαγγελείς και όλοι οι υπόλοιποι μία ώρα στην έδρα, όπως συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες.
Στο χέρι τους είναι να μας αποδείξουν ότι τα κίνητρά τους δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αντιδράσεις όλων των άλλων κατηγοριών εργαζομένων που βρίσκονται σε μια διαρκή κινητοποίηση! Στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη και αποδίδεται στο όνομα του ελληνικού λαού χωρίς υστεροβουλίες και εκδικητικότητα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
[Toυ Βασίλη Στεφανακίδη από protothema.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου