Google+ To Φανάρι : «Φάε δυο τσιπάκια κι έλα αύριο να σε δω»

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

«Φάε δυο τσιπάκια κι έλα αύριο να σε δω»

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να φορεθούν ή να εμφυτευτούν. Καθηγητής "οραματίζεται" σύντομα να είναι και βρώσιμες.
Ένας καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνα δημιούργησε ένα κιτ εργαλείων ηλεκτρονικών με βάση τις τροφές που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εδώδιμων ιατρικών ηλεκτρονικών συσκευών...

Ο Hanqing Jiang και η ομάδα ερευνητών πέρυσι εφηύραν έναν βρώσιμο υπερπαραγωγό από τρόφιμα όπως ο ενεργός άνθρακας, το χρυσό φύλλο, Gatorade, φύκια, ασπράδι αυγού, τυρί, ζελατίνη και σάλτσα μπάρμπεκιου που αποθηκεύουν και πραγματοποιούν ηλεκτρική ενέργεια.

Το φαγητό ως ηλεκτρικό στοιχείο μόλις αρχίζει να μελετάται. Τώρα, μετά από εξαντλητική έρευνα, ο Jiang και η ομάδα του δημιούργησαν μια λίστα με τα τρόφιμα που πραγματοποιούν ή μονώνουν ηλεκτρική ενέργεια και έχουν μετρήσει σε ποιο βαθμό εκτελούν αυτούς τους ρόλους.

Τα τρόφιμα με πολύ αλάτι (όπως το βούτυρο) και το νερό (όπως το νωπό κρέας και τα λαχανικά) διεξάγουν ηλεκτρική ενέργεια καλά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανθρακούχα, καραμέλα και αλεύρι για την κατασκευή αντιστάσεων. Τα λαχανικά με πολλή κυτταρίνη, όπως το μπρόκολο και το λάχανο, μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρικό φορτίο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την Pyramid Guide Guide.

"Πρέπει να κάνετε κάτι που δεν έχει κάνει κανείς στο παρελθόν", δήλωσε ο Jiang, καθηγητής μηχανικής στη Σχολή Μηχανικών Υλικών, Μεταφορών και Ενέργειας.
Ο καθηγητής Hanqing Jiang και διδακτορικός φοιτητής Haokai Yang προχωρούν την ερευνητική ομάδα τους σε εδώδιμους υπερπυκνωτές
Το σετ εργαλείων περιγράφει τις ιδιότητες των ηλεκτρονικών υλικών που βασίζονται στα τρόφιμα, πώς να δημιουργήσουν συσκευές όπως ένας βρώσιμος αισθητήρας και μικρόφωνο, βασικά εξαρτήματα και συσκευές με ενσωματωμένη ανίχνευση και ασύρματη μετάδοση σήματος.

"Αυτό πραγματικά μας ανοίγει την πόρτα για ένα πολύ ευρύτερο φάσμα", δήλωσε ο Jiang.

​Ο Jiang και η ομάδα του εργάζονται τώρα στο επόμενο βήμα: μια λειτουργική συσκευή. Έχουν κατά νου δύο: ένα που θα μελετάει τα βακτήρια στο γαστρεντερικό σωλήνα και ένα άλλο εμφύτευμα του εντέρου που είναι διαλυτό.

Δεν είναι εύκολο. «Το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ περίπλοκο», είπε ο Jiang.

Οι συσκευές που έχουν κατασκευαστεί λειτουργούν ως απόδειξη της έννοιας. Ο ήχος του εντέρου ενός 70χρονου άνδρα με κοιλιακό άλγος τροφοδοτήθηκε σε ένα μεγάφωνο και καταγράφηκε με το βρώσιμο μικρόφωνο. Μπόρεσε να αναπαράγει με επιτυχία τον αρχικό ήχο δοκιμής.

Τα βρώσιμα ηλεκτρονικά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις συσκευές με βάση το πυρίτιο, αλλά μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα. Τα εύθραυστα ηλεκτρονικά πρέπει να περάσουν από το σώμα. Αν σπάσουν, υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης. Τα εμφυτεύσιμα ηλεκτρονικά χρειάζονται χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν βιοαποικοδομήσιμα ηλεκτρονικά, αλλά έχουν χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα και το μέγεθος της μπαταρίας είναι περιορισμένο.

Ο Jiang οραματίζεται τους γιατρούς να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την γαστρεντερική οδό. Τα βρώσιμα ηλεκτρονικά προϊόντα έχουν τη δυνατότητα επανάστασης στις βιοϊατρικές τεχνολογίες και συσκευές, όπως ο ίδιος πιστεύει.

Η έρευνα έχει μια ανώδυνη πτυχή: "Μπορούμε απλά να την φάμε μετά", δήλωσε ο Haokai Yang, μέλος του εργαστηρίου και υποψήφιος διδακτορικός μηχανικός.

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε την έρευνα:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/admt.201700181/full

Κάποιος επιτέλους να τους σταματήσει; Η επιστήμη τείνει να γίνει συνώνυμο της παράνοιας!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου