Google+ To Φανάρι : «Στραγγαλίζουν» μέσω ΕΝΦΙΑ ύψους 1.028.000 ευρώ (!) το Ασυλο Ανιάτων

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

«Στραγγαλίζουν» μέσω ΕΝΦΙΑ ύψους 1.028.000 ευρώ (!) το Ασυλο Ανιάτων

Η παρακάτω περίπτωση είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως το ανάλγητο Ελληνικό Δημόσιο που δρα ως εισπράκτορας των διεθνών τοκογλύφων, απαξιώνει και εξουδετερώνει θεσμούς και φιλανθρωπικές δράσεις.
 Επίσης είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα απαξίωσης και υφαρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων μέσω του ληστρικού ΕΝΦΙΑ!

  Πάνω από 1.000.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το Ασυλο Ανιάτων ...
για τα 887 ακίνητα που έχει στην κατοχή του! Το σωματείο, που φέτος συμπληρώνει 123 χρόνια λειτουργίας και είναι από τα παλαιότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα, μπορεί να διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, ωστόσο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, γι' αυτό ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί ως ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο που παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και όχι σαν κερδοσκοπική επιχείρηση.

«Ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839 ευρώ και ο φετινός στα 1.028.000 ευρώ, παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας. Από αυτά τα 887 ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο Ασυλο Ανιάτων» δήλωσε στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του σωματείου Ιωάννα Ηλιάδη.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έως το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 ευρώ, τα οποία εξοφλήθηκαν με την πώληση τεσσάρων ακινήτων, όμως από τη Δευτέρα, με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος, το άσυλο βρίσκεται και πάλι στη ίδια δύσκολη θέση.

Ελλειψη ρευστότητας
Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια το άσυλο, λόγω έλλειψης ρευστότητας, αδυνατούσε να αγοράσει ακόμα και τρόφιμα για τους ασθενείς του. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2015, τα έσοδά του από μισθώματα είναι 2.170.000 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογική υποχρέωση (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ. οικονομικού έτους 2014) ανέρχεται σε 1.825.000 ευρώ. Δηλαδή, το 84% των εσόδων του αποδόθηκε στο Δημόσιο!
Ουσιαστικά, το Δημόσιο στερεί από τους 180 ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχουν διατεθεί από δωρεές για την περίθαλψή τους.
Ρίτα Μελά
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου