Google+ To Φανάρι : Ο δυτικός μας πολιτισμός: Οι μουσουλμάνες φτιάχνουν Μπάρμπι με μαντήλα και εμείς… λεσβίες

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο δυτικός μας πολιτισμός: Οι μουσουλμάνες φτιάχνουν Μπάρμπι με μαντήλα και εμείς… λεσβίες

Ανατολή vs Δύση
Η Haneefah Adam, μια 24χρονη Νιγηριανή, δημοσίευσε φωτογραφίες στο λογαριασμό της στο Ινσταγκραμ με την Μπάρμπι ντυμένη με χιζάμπ (η μουσουλμανική μαντήλα) και σπιτικά ρούχα.
Την βάφτισε Χιζάρμπι (Hijarbie)....


Η Adam ελπίζει να δημιουργήσει θετική αντίληψη και να εμπνεύσει τα παιδιά των μουσουλμάνων.

“Είναι για να έχεις μια κούκλα που μοιάζει με αυτήν, που αντιπροσωπεύει το δικό της πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο”, είπε.

Κάποιοι είχαν προβλήματα με τη χρήση της “πρωτότυπης” λευκής, ξανθιάς κούκλας Μπάρμπι, αλλά η Adam είπε ότι δεν μπορούσε να βρει μια μαύρη Μπάρμπι στη Νιγηρία.
Η Adam βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας ενός δικτυακού τόπου και ελπίζει να κάνει την Hijarbie διαθέσιμη για αγορά.

Και ενώ οι μουσουλμάνοι προωθούν την δική τους πολιτιστική κληρονομιά στα παιδιά τους, ως οφείλουν, εμείς στη Δύση προωθούμε τη δική μας. Πώς; Φτιάχνοντας λεσβίες Μπάρμπι.
Η Ματέλ έφτιαξε την πρώτη λεσβία Μπάρμπι βασισμένη στην ποδοσφαιρίστρια Abby Wambach.
Η κούκλα παρουσιάστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη παράλληλα με την Wambach, η οποία αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο φέτος μετά από 14 χρόνια στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών των ΗΠΑ όπου κέρδισε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και το 2015 το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η Wambach σήμερα είναι παντρεμένη με την πρώην συνάδελφό της ποδοσφαιρίστρια Sarah Huffman.


Εάν πάντως με ρωτήσετε ποιά από τις δύο κουλτούρες έχει σοβαρό πολιτιστικό πρόβλημα κρίσης ταυτότητας, μην περιμένετε να ακούσετε την μουσουλμανική.
Πηγές πληροφοριών:
http://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/a53181/abby-wambach-lesbian-barbie/
https://www.rt.com/news/331450-hijab-barbie-doll-islamophobia/00

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου