Google+ To Φανάρι : Μεγάλο πλήγμα για τη νέα «βάση» της Νέας Τάξης: Τίποτε δεν τέλειωσε διαμηνύει ο εκλεκτός της Εθνικής Δεξιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Μεγάλο πλήγμα για τη νέα «βάση» της Νέας Τάξης: Τίποτε δεν τέλειωσε διαμηνύει ο εκλεκτός της Εθνικής Δεξιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ, όχι απλά με αμείωτους, αλλά με αυξανόμενους ρυθμούς!
Ο Εθνικοδεξιός πρόεδρος κατηγορεί την Κίνα, πως αθέτησε την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, και γι΄αυτό θα επιβάλλει νέους δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται από το Πεκίνο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε...

Αιτία για την παραπάνω ενέργεια του Τραμπ, αποτελεί το «ναυάγιο» των συνομιλιών που στόχευαν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων των δυο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών.
Λάβρος κατά της Κίνας εμφανίστηκε ο Τραμπ, ο οποίος ανέφερε ότι «οι εκπρόσωποι μας επέστρεψαν από την Κίνα, όπου είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία».
«Πιστέψαμε πως είχαμε έρθει σε συμφωνία με την Κίνα πριν από 3 μήνες, αλλά δυστυχώς, η Κίνα αποφάσισε να επαναδιαπραγματευτεί πριν την υπογραφή της» σχολιάζει στη συνέχεια.
«Πρόσφατα, η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει αγροτικά προϊόντα από την Αμερική σε μεγάλες ποσότητες, αλλά δεν το έπραξε», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στο twitter, μια σειρά από δημοσιεύσεις.



Our representatives have just returned from China where they had constructive talks having to do with a future Trade Deal. We thought we had a deal with China three months ago, but sadly, China decided to re-negotiate the deal prior to signing. More recently, China agreed to...


Ωστόσο ο Τραμπ, κατηγορεί το Πεκίνο και για χιλιάδες θανάτους Αμερικανών από ναρκωτικά! Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Επιπλέον, ο φίλος μου, ο πρόεδρος Ξι, είπε πως θα σταματούσε την πώληση φαιντανύλης στις ΗΠΑ – αυτό δεν συνέβη ποτέ, και πολύ Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν».
Στο σημείο αυτό, κάνοντας μια μικρή παρένθεση, να πούμε πως η φαιντανύλη είναι μια παυσίπονη ουσία, που χρησιμοποιείται σε διάφορα σκευάσματα από την Κίνα. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό οργανισμό υγείας αυτή η ουσία σε υπερβολική δόση, αποτελεί αιτία θανάτου 10.000 Αμερικανών.
Τη στιγμή αυτή, φαίνεται πως ΗΠΑ-Κινα δεν θα καταλήξουν σε κάποια εμπορική συμφωνία, ωστόσο συνεχίζοντα οι συνομιλίες όπως αναφέρει ο Εθνικοδεξιός πρόεδρος.
«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν, την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν ένα μικρό επιπλέον δασμό 10% στα εναπομείναντα αγαθά και προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας.
Αυτό δεν περιλαμβάνει τους ήδη επιβαλλόμενους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκ. δολαρίων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός μεγιστάνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου