Google+ To Φανάρι : Και νέα παράταση για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, ποιες περιοχές αφορά

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Και νέα παράταση για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, ποιες περιοχές αφορά

Νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου...
... δόθηκε για συγκεκριμένες περιοχές έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα η παράταση αφορά:

• Τις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
• Tους προκαποδιστριακούς δήμους Αγίων Θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας και τις κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ για τέλος κτηματογράφησης, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ.
Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηματογράφηση σε 37 περιφερειακές ενότητες (νομοί) της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές, το 13% έγινε ηλεκτρονικά, μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου.
Εως σήμερα η συμμετοχή των πολιτών στις περιοχές όπου εξελίσσεται η κτηματογράφηση είναι μόλις στο 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου