Google+ To Φανάρι : ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ : «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ…ΕΦΤΑ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»! ΕΜΕΙΣ…;

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ : «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ…ΕΦΤΑ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»! ΕΜΕΙΣ…;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ταραχή προκάλεσε στην Τουρκία οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan, ότι η Αρμενία με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των εκατό χρόνων από την αρμενική γενοκτονία θα οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο για να διατρανώσει τα αρμενικά δίκαια. ...
Μεταξύ δε αυτών των αρμενικών δικαίων εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan τόνισε πως οι Αρμένιοι δεν είναι δυνατό να λησμονήσουν τις πατρίδες τους που αρπάγησαν από την τουρκική βαρβαρότητα και το θέμα εκτός από ηθικό είναι και νομικό καθώς οι αρμενικές διεκδικήσεις είναι νόμιμες και βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.
Τις απόψεις του Hovsepyan συμμερίζεται απόλυτα και ο πρόεδρος της Αρμενίας, ο οποίος έδωσε έμφαση στην συμβολή της αρμενικής διασποράς και πρόσθεσε πως οι Αρμένιοι δεν ξεχνούν τις πατρίδες τους στην σημερινή Τουρκία από τις οποίες εκδιώχτηκαν δια της βίας ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού σφαγιάστηκε από τα οθωμανικά και κεμαλικά στρατεύματα.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Τουρκίας Αρμενίας παρά τις κάποιες προσπάθειες εκ μέρους των Αμερικανών για να υπάρξει κάποια προσέγγιση παραμένουν εξαιρετικά παγωμένες και τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών εξακολουθούν να είναι κλειστά καθώς οι Αρμένιοι παραμένουν σταθεροί στο πάγιο αίτημα τους προς την Τουρκία της αναγνώρισης των φρικτών τουρκικών εγκληματών κατά των Αρμενίων δηλαδή της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου