Google+ To Φανάρι : Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι του Μεσολογγίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι του Μεσολογγίου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην περιοχή του λιμανιού Μεσολογγίου μεταξύ μεταναστών.
Δυο ομάδες Αφρικανών μεταναστών που διαμένουν στο ξενοδοχείο του λιμανιού, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, πετώντας πέτρες ξύλα και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Ένας εκ των κυνηγημένων στην προσπάθειά του να γλυτώσει κατευθύνθηκε προς τους θαμώνες των καταστημάτων με αποτέλεσμα οι πέτρες να πέφτουν προς το συγκεκριμένο σημείο. Επιπλέον κάποιοι κρατούσαν δερμάτινες ζώνες και χτυπούσαν τους «αντιπάλους» τους με αυτές. Η κατάσταση για αρκετά λεπτά είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Είναι θαύμα πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα...

Οι επιχειρηματίες σοκαρίστηκαν καθώς ξαφνικά είδαν πέτρες και ξύλα να έρχονται προς τις επιχειρήσεις τους όπου υπήρχαν πελάτες. Μάλιστα ένας εκ των καταστηματαρχών, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, είπε ότι την ώρα που περνούσε μια οικογένεια με μικρά παιδιά από το σημείο, μια μεγάλη πέτρα πέρασε λίγα χιλιοστά δίπλα  από το κεφάλι του ενός παιδιού.  Η αναστάτωση ήταν μεγάλη και όσοι βρίσκονταν εκεί τα έχασαν και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έφθασε εκεί με ένα περιπολικό και δυο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Η δύναμη αυτή ήταν μάλλον ελάχιστη, αφού στην συμπλοκή συμμετείχαν περισσότερα από 60 – 70 άτομα. Υπήρχαν και κάποιες γυναίκες που κρατούσαν  τα παιδιά τους, που σίγουρα και αυτά βρέθηκαν σε κίνδυνο.
Όταν αρχικά οι μετανάστες βρέθηκαν στο Μεσολόγγι υπήρξαν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία που φαίνεται ότι κάτι τέτοιο φοβόντουσαν και δυστυχώς επαληθεύονται. Οι Αφρικανοί μετανάστες σαφώς και είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, όμως δεν γίνεται να βρίσκονται τόσους μήνες τώρα στην πόλη χωρίς να έχουν κάποια απασχόληση και μέλλον. Συνέπεια αυτού είναι να εξαγριώνονται και να δημιουργούν προβλήματα, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην πόλη που μαραζώνει και από μια σειρά άλλων προβλημάτων.
aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου