Google+ To Φανάρι : Μινχάου : Ο Βαρουφάκης δεν είχε ούτε σχέδιο Β ούτε σχέδιο Α

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Μινχάου : Ο Βαρουφάκης δεν είχε ούτε σχέδιο Β ούτε σχέδιο Α

Με σφοδρότητα έχει επιτεθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη  ο γνωστός αρθρογράφος Βολφγκανγκ Μινχάου για τις παλλινοδίες και ασυναρτησίες του. Σε άρθρο του που έχει δημοσιευτεί παλαιότερα στην ιστοσελίδα του Spiegel, ο Γερμανός δημοσιογράφος, αποκάλυψε πως  η Ελλάδα δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο: «Οι Έλληνες δεν έχουν σχέδιο Β. Δεν καταστρώνουν κανένα σχέδιο για παράλληλο νόμισμα και δεν προετοιμάζονται για έξοδο από το ευρώ. Και δεν έχουν βέβαια ούτε σχέδιο Α»....
Ο ίδιος, ανέφερε  ότι η ομιλία του τότε Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο Ινστιτούτο Brookings του έκανε αλγεινή εντύπωση καθώς -όπως λέει- ο κ. Βαρουφάκης αναλώθηκε σε διάλεξη για τις ανεπάρκειες της ευρωζώνης: «Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο σε πολλά από αυτά που λέει. Αλλά ποιον ενδιαφέρει αυτό τώρα πια; Θα έλεγε κανείς, ότι ο Έλληνας υπουργός δεν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, παρά προτιμά τις περιηγήσεις στις θεωρητικές σφαίρες».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει απομονωθεί πολιτικά από αδέξιες διπλωματικές κινήσεις, με αποτέλεσμα όλη η Ευρώπη να έχει ενωθεί κατά των ελληνικών αιτημάτων. «Η ελληνική κυβέρνηση την ώρα που μιλάμε χάνει και τους λίγους φίλους που έχει ακόμη στην Ευρώπη. Και θα μπορούσα να πω ότι ανήκω κι εγώ σε αυτή την ομάδα» τονίζει ο Μινχάου, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησαν λάθος τις προθέσεις των δανειστών: «Νόμιζαν ότι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τελικά θα πάρουν τα χρήματα των δόσεων. Αλλά κυρίως εκτίμησαν εσφαλμένα την πολιτική δυναμική. Η ιδέα να απομονώσουν τη Γερμανία, ήταν καθαρή τρέλα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου