Google+ To Φανάρι : Στο στόχαστρο πάλι Ελλάδα και Ιταλία

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Στο στόχαστρο πάλι Ελλάδα και Ιταλία

Δεν είναι μόνο αδιόρθωτοι, αλλά και αμετανόητοι. Επιμένουν στην πολιτική διάλυσης της Ευρώπης μέσω της λιτότητας. Εμμένουν σε όλα όσα οι ψηφοφόροι τούς είπαν, με την ψήφο τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ότι είναι εσφαλμένα και δεν επιθυμούν να συνεχιστούν.
Κι όμως, οι γραφειοκράτες της Κομισιόν -και, στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί εντολείς τους- δεν κάνουν ούτε χιλιοστό πίσω. Υπερασπίζονται το λάθος τους μέχρι τέλους - και το τέλος είναι κάτι που επιταχύνουν με τις αχαρακτήριστες επιλογές τους....

Μέσω ανακοινώσεων από την Κομισιόν, εμμέσως πλην σαφώς, απειλήθηκαν η Ελλάδα και η Ιταλία ότι, αν δεν επιστρέψουν στην πολιτική της άγριας λιτότητας, της υπερφορολόγησης και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, θα υπάρχουν ξανά «περιπέτειες», όπως αυτή που βιώνει ο λαός μας από το 2010 μέχρι σήμερα.


Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις κούνησαν το δάχτυλο στην Ιταλία του Σαλβίνι.

Ο Ντομπρόφσκις προδιέγραψε τιμωρία της Ιταλίας, αλλά με την εμπλοκή όλων των κρατών της Ε.Ε. στο οικονομικό λιντσάρισμά της, λέγοντας ότι «δεν έχει σεβαστεί τον κανόνα για το χρέος και μια διαδικασία είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν την ξεκινάμε σήμερα, επειδή πρώτα πρέπει να πάρουν θέση τα κράτη».

Και ο Πιέρ Μοσκοβισί απείλησε την Ιταλία με κυρώσεις, λέγοντας ότι «είναι δικαιολογημένη μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος λόγω του χρέους».

Και επειδή στην πατρίδα μας πλησιάζουν οι εθνικές κάλπες και η Κομισιόν θέλει να τραβήξει από τώρα τα χαλινάρια της επόμενης κυβέρνησης, ανακοίνωσε διά του Ντομπρόφσκις ότι η 13η σύνταξη, η μείωση του ΦΠΑ και οι λοιπές εξαγγελίες με τα «ψίχουλα», που υποσχέθηκε στους Ελληνες η παρούσα κυβέρνηση, «στοιχίζουν πολύ και δεν πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση».

Με λίγα λόγια, οι «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας δεν θεωρούν τα εννέα χρόνια που πέρασαν ως εξαίρεση στον κανόνα για τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους. Γι' αυτούς έτσι ήταν και παραμένει ο κανόνας...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου