Google+ To Φανάρι : Αλλοδαποί που δεν μένουν στην Ελλάδα μπαινοβγαίνουν στα Ελληνικά νοσοκομεία

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Αλλοδαποί που δεν μένουν στην Ελλάδα μπαινοβγαίνουν στα Ελληνικά νοσοκομεία

Αλλοδαποί που ούτε καν μένουν στην Ελλάδα μπαινοβγαίνουν στα Ελληνικά νοσοκομεία και επιβαρύνουν με το κόστος περίθαλψής τους το φτωχοποιημένο ελληνικό κράτος που έχει γονατίσει τον Έλληνα πολίτη με “αριστερή” φοροκαταιγίδα και περικοπές μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων. Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι, η ρύθμιση της δωρεάν περίθαλψης χωρίς κανένα έλεγχο άνοιξε τις πόρτες των ιδρυμάτων και σε αλλοδαπούς ασθενείς για δωρεάν περίθαλψη που δεν την δικαιούνται....

Οι γιατροί το φωνάζουν εδώ και καιρό αλλά μέχρι τώρα το υπουργείο Υγείας σφύριζε αδιάφορα. Φαίνεται όμως ότι η προεκλογική περίοδος εκτός από την παροχολογία έφερε σε κάποιους και μία δόση ειλικρίνειας και σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αλλοδαποί που αν και δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα μπαινοβγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησε στην κριτική που δέχεται από μέρος των γιατρών, ότι η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους παρότι τους έδωσε δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, άνοιξε τις πόρτες των ιδρυμάτων αυτών και σε αλλοδαπούς ασθενείς για δωρεάν περίθαλψη που δεν την δικαιούνται.

«Έχουμε την εικόνα ότι υπάρχει μια μερίδα αλλοδαπών (συνήθως γειτονικών χωρών) που ενώ δεν διαμένουν πλέον στη χώρα μας, διαθέτουν ΑΜΚΑ από το παρελθόν και «εκμεταλλεύονται» τον νόμο χωρίς να το δικαιούνται. Η δικλείδα ασφαλείας που προωθούμε είναι η πιστοποίηση της μόνιμης παραμονής στη χώρα για κάθε αλλοδαπό δικαιούχο ΑΜΚΑ και άρα δωρεάν περίθαλψης».

Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είπε γενικόλογα πράγματα όπως: «Η δικλείδα ασφαλείας που προωθούμε είναι η πιστοποίηση της μόνιμης παραμονής στη χώρα για κάθε αλλοδαπό δικαιούχο ΑΜΚΑ και άρα δωρεάν περίθαλψης».

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου