Google+ To Φανάρι : Ο απίθανος Καιρίδης ξαναχτύπησε: Οι Ελληνες είναι φοροφυγάδες!

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο απίθανος Καιρίδης ξαναχτύπησε: Οι Ελληνες είναι φοροφυγάδες!

Νέο παραλήρημα από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, που συντάσσεται με τη γραμμή του ΔΝΤ
Την ώρα που η Ν.Δ. ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2020, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καιρίδης ξαναχτυπά χαρακτηρίζοντας φοροφυγάδες -όπως τους αποκαλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου- τους Έλληνες και κινούμενος στη γραμμή του ΔΝΤ. ..

Με διαφορετικό «ρεπερτόριο» αυτή τη φορά μετά τα εθνικά θέματα ο απίθανος καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου προκαλεί με τις απόψεις του και για την οικονομία και εν προκειμένω για τη φιλοσοφία του μέτρου του αφορολογήτου: «Το ΔΝΤ θεωρούσε το μέτρο του αφορολογήτου όχι τόσο εισπρακτικό όσο διαρθρωτικό» τόνισε σε συνέντευξή του ο κ. Καιρίδης και συνέχισε: «Κάτω από το αφορολόγητο κρύβεται πολλή φοροδιαφυγή. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι πηγαίνουν το εισόδημά τους λίγο πιο κάτω από το αφορολόγητο. Αυτή ήταν λογική ως διαρθρωτικού μέτρου και όχι εισπρακτικού» σημείωσε. «Τότε γιατί φέρνει τροπολογία η Ν.Δ.;» ήταν το ερώτημα που του τέθηκε, για να απαντήσει: «Αυτή είναι η λογική του ΔΝΤ».
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι την κατάργηση του αφορολογήτου ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κάλεσε «αν θέλει να διασώσει το αφορολόγητο, ας ψηφίσει την τροπολογία της Ν.Δ.». Ανάλογη τροπολογία κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή και το ΚΚΕ, ωστόσο και οι δύο δεν προβλέπεται να τύχουν θετικής υποδοχής από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο κ. Καιρίδης πάντως κατάφερε ακόμη μία φορά να προσελκύσει τα αρνητικά βλέμματα μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει μια σειρά άλλων παρεμβάσεών του. Για παράδειγμα, επιχειρώντας να αποδομήσει τη θέση «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» εξισώνοντας τους Ελληνες με τους Σκοπιανούς υποστήριξε ότι το ελληνικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα, τονίζοντας ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» και χαρακτηρίζοντας «μύθο» την ποντιακή Γενοκτονία.
Ειδικά η τελευταία εκτίμηση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που ζήτησε την άμεση αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του «αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» -όπως τον χαρακτηρίζουν- Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος από την πλευρά του αρνείται την κατηγορία.
Πηγή

1 σχόλιο :

  1. ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ...ΑΡΙΣΤΟΣ "ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΝΤ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή