Google+ To Φανάρι : Γερμανία: Φόρος στα τζαμιά όπως στις εκκλησίες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Γερμανία: Φόρος στα τζαμιά όπως στις εκκλησίες

Η Γερμανία εξετάζει την επιβολή φόρου στους Μουσουλμάνους για να χρηματοδοτούνται τα όλο και περισσότερα τζαμιά στη χώρα, όπως ακριβώς γίνεται και με τους χριστιανούς, που φορολογούνται για να χρηματοδοτούνται οι εκκλησίες.

Σύμφωνα με άρθρο του Γερμανικού περιοδικού Welt η πιθανότητα επιβολής του φόρου στα τζαμιά, κατ’ αναλογία με τον φόρο στις εκκλησίες και τις συναγωγές, είναι αυξημένη....


Σκοπός της φορολογίας είναι η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τζαμιών, μεταξύ αυτών και των μισθών όσων απασχολούνται εκεί, συμπεριλαμβανομένων και των Ιμάμηδων. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος ριζοσπαστικοποίησης των τζαμιών, καθώς τώρα τα χρήματα για τη λειτουργία τους έρχονται από το εξωτερικό και είναι αμφίβολης προέλευσης.

Η λειτουργία των τζαμιών θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Γερμανικό νόμο. Μόνο έτσι θα γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία, υποστηρίζουν Γερμανοί πολιτικοί.

Μέχρι σήμερα, τα Ισλαμικά Κέντρα δεν πληρώνουν φόρους και δεν έχουν εγγεγραμμένα μέλη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις Χριστιανικές Οργανώσεις. Με την ίση μεταχείριση Μουσουλμάνων και Χριστιανών, τα τζαμιά θα αναγνωριστούν ως δημόσια.

Οι περισσότεροι πολιτικοί που ρωτήθηκαν από το περιοδικό Welt για το θέμα, υποστηρίζουν πως η χρηματοδότηση των Γερμανικών τζαμιών από το εξωτερικό δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Η Welt υποστηρίζει πως οι Ισλαμικές Οργανώσεις είναι εξαρτημένες από χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια. Υπογραμμίζεται μάλιστα το πρόβλημα σε σχέση με την Τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν. Οι Τούρκοι μέσω της χρηματοδότησης των Τουρκικών – Σουνιτικών Οργανώσεων που διαχειρίζονται περίπου 900 τζαμιά στη Γερμανία, προωθούν την πολιτική τους ιδεολογία και την επιρροή τους μέσα στη Γερμανία. Ο κύριος τρόπος που γινόταν αυτό, ήταν μέσω συστηματικών αποστολών ιμάμηδων από την Τουρκία.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου