Google+ To Φανάρι : Κραυγή πολέμου έρχεται από την Βουλγαρία; Ή μήπως κάτι άλλο; Η συμπροσευχή με το… 6-6-6 – Τερματικός σταθμός: Θεσσαλονίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Κραυγή πολέμου έρχεται από την Βουλγαρία; Ή μήπως κάτι άλλο; Η συμπροσευχή με το… 6-6-6 – Τερματικός σταθμός: Θεσσαλονίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Πόσο παρατηρητικοί είστε;

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, ο Πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε μέχρι την πόλη Ρακόφσκι κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Βουλγαρία.
Εκεί, έλαβε μέρος στην διαθρησκευτική προσευχή υπέρ της ειρήνης με εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών ομάδων της Βουλγαρίας....


Όλως τυχαίως οι καρέκλες στην κεντρική σκηνή ήταν 6, υπήρχαν 6 παιδιά, τα οποία κρατούσαν 6 αναμμένα φανάρια, ένα για κάθε παρούσα θρησκεία.
Αυτά τα συμβολικά είναι βέβαια για εμάς τους… «γραφικούς» που τα παρατηρούμε.
Χριστιανοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν για την παγκόσμια, κεντρικά επιβαλλόμενη, ειρήνη, η οποία θα σημάνει την παγκόσμια κυριαρχία της Νέας Τάξης (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ κτλ.), χωρίς αντίπαλο να την απειλεί.
«Ας επικρατήσει ειρήνη επί της γης», είπε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, ο Πάπας.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο επίσκοπος των Αρμένιων Ορθόδοξων, ο Προτεστάντης πάστορας, ο Μεγάλος Μουφτής της Βουλγαρίας και ο πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας της χώρας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν εκπροσωπήθηκε, ίσως επειδή δεν στηρίζει την προσπάθεια Πανθρησκείας και συνομιλεί με το Πατριαρχείο Μόσχας (Εθνική Δεξιά).
Ωστόσο η καρέκλα δεν ήταν άδεια. Μην χαλάσει το… τελετουργικό!
Η συμπροσευχή έγινε στην Πλατεία Λένιν, νυν Πλατεία Ανεξαρτησίας.
«Ας δουλέψουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα: Θρησκευτικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί ηγέτες. Ο κάθε ένας από εμάς, όπου κι αν βρισκόμαστε, σε ό,τι κι αν κάνουμε, να μπορέσουμε να πούμε: Κάνε με όργανο της ειρήνης σου», υπογράμμισε ο Πάπας.
Σε ποιόν απευθύνεται άραγε;
Το ρεσιτάλ Πανθρησκείας δίνεται πλέον στα Βαλκάνια. Δεν αποκλείεται η τελευταία πράξη να δοθεί στην σημαντικότερη πόλη των Βαλκανίων, την οποία θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα της περιοχής, την Θεσσαλονίκη.
Εκεί ίσως δούμε σύντομα και εκείνον που επικαλείται ο Πάπας.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου