Google+ To Φανάρι : Πάνω από 500 λογαριασμούς στο facebook “ξεσκέπασε” η Avaaz… του Σόρος;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πάνω από 500 λογαριασμούς στο facebook “ξεσκέπασε” η Avaaz… του Σόρος;

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις ευρωεκλογές, την ίδια ώρα που το Facebook “πολεμάει” με ανορθόδοξο τρόπο τα υποτιθέμενα «fake news» και τη ρητορική µίσους, η µη κυβερνητική οργάνωση «Avaaz» έφερε στο φωςπάνω από 500 οµάδες και σελίδες στο κοινωνικό δίκτυο τις οποίες χαρακτηρίζει ως ακροδεξιές και ότι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, παραπλανώντας παράλληλα τους χρήστες αναφορικά µε τη δηµοφιλία τους....

Οι ύποπτοι λογαριασµοί, η έρευνα για τους οποίους παραδόθηκε στην εταιρεία του Μαρκ Ζάκερµπεργκ, εντοπίστηκαν σε Γαλλία, Γερµανία, Ιταλία, Βρετανία, Πολωνία και Ισπανία. Ακολουθούνται από σχεδόν 32 εκατοµµύρια χρήστες και είχαν περισσότερες από 67 εκατοµµύρια σχόλια, likes µόνο το τελευταίο τρίµηνο.
Σύµφωνα µε τη ΜΚΟ, το περιεχόµενο που δηµοσίευαν, µε στόχο την υποκίνηση µίσους κατά των µεταναστών και τη δυσφήµιση της ΕΕ, είχε 553 εκατοµµύρια προβολές, δηλαδή συνολικά περισσότερες από τον αριθµό ψηφοφόρων της ΕΕ που υπολογίζονται σε σχεδόν 430 εκατοµµύρια.
Το Facebook έχει ήδη «κατεβάσει» 77 λογαριασµούς και σελίδες (μόνο;) µε συνολικά 6 εκατοµµύρια ακολούθους εν όψει των ευρωεκλογών αυτής της εβδοµάδας. Σύµφωνα µε την «Avaaz», τρεις φορές περισσότερους από τα έξι βασικά ευρωπαϊκά ακροδεξιά ή αντιευρωπαϊκά κόµµατα: την ιταλική Λέγκα, τη γερµανική Εναλλακτική για τη Γερµανία (AfD), το ισπανικό Vox, το αυστριακό PiS, το Κόµµα του Brexit και τον γαλλικό Εθνικό Συναγερµό της Μαρίν Λεπέν, που έχουν 2 εκατοµµύρια υποστηρικτές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για εκατοντάδες ακόµη λογαριασµούς µε άλλους 26 εκατοµµύρια ακολούθους. Σε αυτούς περιλαµβάνονται λογαριασµοί στη Γαλλία που προωθούν περιεχόµενο για την ανωτερότητα των λευκών, δηµοσιεύσεις στη Γερµανία που υποστηρίζουν την άρνηση του Ολοκαυτώµατος, και ψεύτικοι λογαριασµοί που προωθούσαν το AfD.

Η Ελλάδα δεν αναφέρεται αλλά… λογαριασμοί κλείνουν…

Σήμερα είχαμε μια έκπληξη. Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη λογίστρια μας, που πρόσφατα μάθαμε ότι κατεβαίνει ως υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με συνδυασμό της Χρυσής Αυγής (αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη, δεν είχαμε φυσικά ζητήσει πιστοποιητικό φρονημάτων) και είδαμε ότι το facebook της έκλεισε τον λογαριασμό. Το screenshot είναι από παλαιότερη συνομιλία:
Αν κάποιοι νομίζουν ότι με φασισμό καθαρίζουν τον φασισμό, θα μας επιτρέψετε να έχουμε διαφορετική άποψη. Χώρια ότι στο facebook αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ ανά τον κόσμο από ασφαλίτες, trolls, astroturfs, ρουφιάνους, για να μην πούμε για τους “περίεργους”. Γιατί δεν ασχολήθηκε η AVAAZ με τους διακινητές όπλων, ναρκωτικών, γυναικών και τους κρυφούς παιδεραστές;
Δεύτερον
Οι ευρωσκεπτικιστές δεν είναι όλοι ακροδεξιοί. Λέμε κάτι που δεν γνωρίζετε ήδη; Σαφώς και όχι. Κάλεσμα για αποχή από τις ευρωεκλογές: Με σύνθημα «ο λαός δεν έχει ανάγκη από προστάτες» καλούν σε αποχή από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ενάντια στην Ε.Ε. του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού, των εθνικισμών και των πολέμων, με κοινό τους κείμενο 297 προσωπικότητες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Το άρθρο δημοσίευσε πρόσφατα η efsyn.gr – ακροδεξιοί;

Τρίτον

Ποια είναι η AVAAZ και ποιος την χρηματοδοτεί; Ποιος την όρισε και αυτήν μπάτσο του διαδικτύου και του facebook; Περιέργως από πίσω βρίσκεται το ίδιο αφεντικό/χρηματοδότης των Ελληνικών Hoaxes, που ανέλαβαν κι αυτοί σερίφηδες του διαδικτύου.
Ενώ η Avaaz ισχυρίζεται ότι δεν αποδέχεται χρήματα από κυβερνήσεις ή εταιρείες, συνδέεται με άλλες ομάδες κοινωνικής δράσης Res Publica και Moveon.org, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τζορτζ Σόρος και οι συνιδρυτές της, Ricken Patel και Tom Perriello, έχουν ιστορία υποστήριξης μιας αμερικανικής ιμπεριαλιστικής ατζέντας.
Ο Patel εργάστηκε στο παρελθόν για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ ο Perriello είναι πρώην αμερικανός ηγέτης που ψήφισε υπέρ της συνέχισης των πολέμων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ο Σόρος ήταν επίσης σημαντικός συνεργάτης της εκστρατείας στην Perriello.
Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι είχαν υποψίες για την ίδια τη δραστηριότητα της Avaaz εδώ και χρόνια, σημειώνοντας τις έντονες φιλοκαθεστωτικές και παγκοσμιοποιημένες προσδοκίες της.
Όταν η ομάδα δεν πιέζει για ζώνες που να απαγορεύεται η πτήση αεροπλάνων στη Λιβύη και τη Συρία ή για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα και στο Ιράν, ή για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζει ενεργά τα συστημικά νεοφιλελεύθερα πολιτικά πρόσωπα σε ολόκληρη την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Ο Patel δήλωσε πέρυσι στο EUobserver ότι η «πλειονότητα» των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη «βρίσκεται στη θέση της Γερμανικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και έχει επίσης υποστηρίξει ενεργά τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν με online βίντεο και δηλώσεις.
Ενώ η Avaaz φαίνεται ότι ενδιαφέρεται πολύ για την κατάσταση των πολιτών σε μέρη όπως η Βενεζουέλα και το Ιράν (συμμετείχε επίσης ενεργά στην προώθηση της «πράσινης επανάστασης» του Ιράν το 2009), φαίνεται ότι ασχολείται λιγότερο με τη ζωή των απλών ευρωπαίων.
Επίσης η πλατφόρμα έχει πολλάκις κατηγορηθεί για “φακέλωμα” όσων υπογράφουν τα petition της, είτε πρόκειται για θέματα που στηρίζει η ίδια, είτε για άλλα, όπως π.χ. κατά των χημικών αεροψεκασμών, της Γεωμηχανικής κ.λ.π. (αν φυσικά εγκριθεί το θέμα).
Τελικά, από ποιους στ’ αλήθεια “κινδυνεύει” η Δημοκρατία; Όπως θα έχετε καταλάβει αγαπητοί αναγνώστες, η Γάτα είναι πολιτικά ανεξάρτητη και καθόλου κομματικά ενταγμένη, και αυτό που προασπίζεται είναι η ελευθερία έκφρασης και λόγου, πληροφόρησης και εναλλακτικής ενημέρωσης, κι όχι ακροδεξιές ομάδες.
Ωστόσο είναι να απορεί κανείς: ένα κόμμα που του επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερα, να θέτει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές, τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές, με ποιο σκεπτικό μπορεί και πρέπει να λογοκρίνεται στο διαδίκτυο και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;
Η μοναδική απάντηση που μπορούμε να σκεφτούμε: Κάπως έτσι “αιτιολογημένα” και “δικαιολογημένα”, αρχίζει η φίμωση στο διαδίκτυο. Στο όνομα της “Δημοκρατίας” βεβαίως βεβαίως.
Το παράλογο: Έχεις δικαίωμα να κατέβεις υποψήφιος με την Χ.Α., αλλά όχι να έχεις προφίλ στο facebook. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κοπέλα (η λογίστρια μας) ήταν τόσο χαμηλών τόνων, που ούτε καν εμείς είχαμε πάρει χαμπάρι ποιες είναι οι πολιτικές της πεποιθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου