Google+ To Φανάρι : Το ρωσικό Sputnik… «προειδοποιεί» την Ελλάδα – Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του el.gr

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Το ρωσικό Sputnik… «προειδοποιεί» την Ελλάδα – Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του el.gr

Η Ελλάδα θα γίνει Τουρκία;
Σε προηγούμενο σημερινό άρθρο μας (δείτε ΕΔΩ) διαβάσατε πως ο Δημοκρατικός (Βαθύ Κράτος, ΝΑΤΟ) Αμερικανός Γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», κλείνοντας το «μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν περιμένουμε ότι η Τουρκία θα ακολουθήσει έναν ανώμαλο δρόμο. Αν όμως το διαπράξει, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια και αυτή των συμμάχων μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανόμενης και της μετακίνησης βάσεων και δυνάμεων, όπου χρειάζεται και όπου μας προσφέρεται η ευκαιρία από φίλιες χώρες.
Θα επανεξετάσουμε σε ποιο άλλο μέρος στον κόσμο — και θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα ή κάπου αλλού- θα προστατεύεται το εθνικό συμφέρον και η ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ».
Το ρωσικό Sputnik, το οποίο εκφράζει επίσημες φωνές στην Μόσχα, αναφέρεται στο θέμα, φιλοξενώντας δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, Παύλου Χρήστου.
«Εκτιμώ ότι οι κυβερνήσεις μεσοπρόθεσμα θα δεχθούν αμερικανική πίεση, προκειμένου να δεχθούν τις αμερικανικές βάσεις και να παρέχουν διευκολύνσεις στις ΗΠΑ», αναφέρει ο κ. Χρήστου.
Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το Sputnik, δεν παραλείπει να προειδοποιήσει ότι ένα τέτοιο σενάριο «θα δώσει μεγάλη επικινδυνότητα στον ελληνικό χώρο».
Τι εννοεί;
«Το να έρθουν και να δημιουργηθούν νέες αμερικανικές βάσεις, σίγουρα δημιουργεί μία κατάσταση που μειώνει την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Κανείς δεν ξέρει πώς και με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι βάσεις», συμπληρώνει και υπογραμμίζει, σχολιάζοντας τις ευρύτερες επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης εγκατάστασης νέων νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα:
 «Θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και οποιαδήποτε αλλαγή δυνάμεων θα δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και όχι μόνο».
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο επικεφαλής του Ελληνορωσικού Συνδέσμου υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα, ιστορικά, είναι μία δύναμη ειρήνης, ευστάθειας και ασφάλειας», ελπίζοντας πως «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί ενεργά σε κάποια αντιπαλότητα, δηλαδή δεν πρόκειται να συνταχθεί πλήρως με τα νατοϊκά στρατεύματα».
«Και αυτό γίνεται γιατί ο ελληνικός λαός θέλει να δημιουργεί γέφυρες ειρήνης και όχι αντιπαλότητες», καταλήγει.
Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που η Ελλάδα, με αφορμή τα ρωσικά σχέδια για την Τουρκία, γίνει τόπος μεταφοράς των νατοϊκών βάσεων που βρίσκονται στην γείτονα, τότε αυτόματα εγκαταλείπει την μακροχρόνια «ουδετερότητα» μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, επιλέγοντας στρατόπεδο, όπερ σημαίνει πως γίνεται στόχος των ρωσικών πυραύλων.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση της Αριστεράς να μην μας το επιφυλάσσει και αυτό!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου