Google+ To Φανάρι : ENI και BP μιλούν για τεράστια κοιτάσματα δίπλα στην Κρήτη και η Ελλάδα κοιμάται…

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ENI και BP μιλούν για τεράστια κοιτάσματα δίπλα στην Κρήτη και η Ελλάδα κοιμάται…

Τη στιγμή που οι συμβάσεις επενδύσεων για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης των εταιρειών ΕxxonMobil, Total και ΕΛΠΕ εξακολουθούν να σέρνονται στους διαδρόμους της ελληνικής γραφειοκρατίας, η σπαρασσόμενη από συγκρούσεις Λιβύη αναβαθμίζει τις δικές της συμβάσεις υποθαλάσσιων ερευνών κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Στην εικόνα 1 φαίνεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει....


Του Δρ. ΗΛΙΑ ΚΟΝΟΦΑΓΟΥ
Πιο συγκεκριμένα, εάν εξαιρέσουμε την Ελλάδα που προσπαθεί ακόμη να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, στην περιοχή μας η ιταλική Εταιρεία ΕΝΙ -μετά την αναστολή όλων των ερευνητικών πετρελαϊκών δραστηριοτήτων εντός της ιταλικής ΑΟΖ- προσήλθε και αγόρασε τα 42,5% των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης της αγγλικής εταιρείας BP η οποία κατέχει μία ερευνητική περιοχή (περιοχή 3) νοτιοδυτικά της Κρήτης μεγέθους 54.000 km2.
Οι ερευνητικές δραστηριότητες μέσα στην περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται μέσα στην ΑΟΖ της Λιβύης είχαν παγώσει από το 2014 λόγω -ανωτέρας βίας- προερχόμενης από τοπικές ένοπλες συγκρούσεις στη μείζονα περιοχή της Λιβύης. Αλλά παρά τα τοπικά λιβυκά προβλήματα και παρά τα ατακτοποίητα όρια των ΑΟΖ Ελλάδος, Λιβύης, Ιταλίας και Μάλτας όπως θα δούμε, η περιοχή αυτή ίσως κρύβει πραγματικά τεράστιους θησαυρούς παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Και ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι Bob Dudley και Claudio Descalzi των εταιρειών BP και ΕΝΙ δήλωσαν ότι προτίθενται εντός του Απριλίου-Μαΐου 2019 να αναζωογονήσουν τις ερευνητικές προσπάθειες της Λιβύης συνεργαζόμενες στενά κοινοπρακτικά μεταξύ τους. Έτσι θα αναδείξουν, όπως ανέφεραν, τον σημαντικά υποσχόμενο ορυκτό πλούτο της θαλάσσιας αυτής περιοχής στα ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν λάβουμε υπ’ όψη ότι η αμερικανική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ με έδρα το Houston Texas, εξετέλεσε και ερμήνευσε πρόσφατα (2017) σεισμικές καταγραφές στα ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στο νότιο Ιόνιο πέλαγος μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος.
Ταυτόχρονα επανεπεξεργάστηκε μαζί με την Εταιρεία Spectrum παλαιότερες σεισμικές καταγραφές στην ίδια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.
πηγή slpress

Μα αναρρωτηθείτε.. ποιος θα ήθελε την Ελλάδα πλούσια και ανεξάρτητη; Ποιος θα ήθελε μια Ελλάδα που θα αγόραζε νέα οπλικά συστήματα, θα θωράκιζε το Αιγαίο και δεν θα φοβόταν Τουρκία και ΔΝΤ και Ευρώπη; Και μετά αναρρωτηθείτε γιατί η Ελλάδα δεν πανηγυρίζει για τον ορυκτό πλούτο που έχει στα σπλάχα της.. (κάνουν λες και δεν υπάρχουν.. κουβέντα δεν λέει ο Τσίπρας)
Και αφού αναρρωτηθήκατε, τώρα μπορείτε να πάτε να ψηφίσετε αυτούς που θα σας δώσουν επιδόματα ψίχουλα ενω δίπλα σας υπάρχουν δις

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου