Google+ To Φανάρι : Ετοιμάζονται να μας ξαμολήσουν ΓΤ στειρωμένα κουνούπια;

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ετοιμάζονται να μας ξαμολήσουν ΓΤ στειρωμένα κουνούπια;

Όταν το πολιτικό ταχυδακτυλουργικό κατεστημένο απασχολεί με πρωτοσέλιδα τους πολίτες με ένα θέμα τύπου “Πολάκη – δάνεια – υπέρ και κατά”, εσύ Γάτα ψάξε για τις ειδήσεις με τα ψιλά γράμματα
Έτσι στην Καθημερινή αλιεύσαμε αποκλειστική είδηση για όσα συζητιούνται για μας πίσω από την πλάτη μας από τον εξέχουσα επιστημονική κοινότητα του πλανήτη και τις εταιρείες για τις οποίες δουλεύουν, βεβαίως βεβαίως.

Το δημοσίευμα στην κατηγορία “περιβάλλον”, φέρει τίτλο:

“Τα κουνούπια… αγριεύουν, SOS από επιστήμονες”

 Παγκοσμιοποίηση, πολεμικές συρράξεις, πολιτικές αναταραχές, προσφυγικό και αύξηση του τουρισμού έχουν «αποσυντονίσει» τα κουνούπια με τον περίφημο «τίγρη» να διαγράφει την τελευταία δεκαετία μια εντυπωσιακή πορεία από την Ανατολή προς τη Δύση, γράφει η δημοσιογράφος Ιωάννα Φωτιάδη, αγνοώντας την κύρια αιτία αύξησης των κουνουπιών (και πολλών άλλων εντόμων) στη χώρα μας, που είναι η συνεχής και πυκνή επισκεψιμότητα της Αφρικάνικης σκόνης στη χώρα μας.

Ποιος δεν παρατήρησε ότι κάθε μετά από μια αρμένικη βίζιτα της σκόνης δεν βλέπουμε ξαφνικά και περισσότερα έντομα και κουνούπια; Εξάλλου επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η σκόνη μεταφέρει εκτός από βαρέα μέταλλα και μπόλικα βακτήρια, αυγά εντόμων ή ολόκληρα έντομα.

Από το εν λόγω δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι, Στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, του ΑΙΜ, πάνω από 110 επιστήμονες από 30 χώρες συναντήθηκαν επί τρεις μέρες στην Αθήνα, φιλοξενούμενοι του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας αλλά και τη χάραξη κοινών στρατηγικών προς όφελος της δημόσιας υγείας. Η αθρόα προσέλευσή τους επικύρωσε τη βούλησή τους για συνεργασία χωρίς σύνορα.

Επίσης μαθαίνουμε από την συντονίστρια Αλεσάντρα Ντελά Τόρε, Ιταλίδα καθηγήτρια παρασιτολογίας στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, ότι Ελλάδα και Ιταλία έχουν το πιο σοβαρό πρόβλημα (σ.σ. εξάλλου αυτές οι δυο χώρες τρώνε την περισσότερη σκόνη από την Αφρική), ενώ η Σερβία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της έχει καταφέρει με παγίδες να το αντιμετωπίσουν.

Τώρα δεν θέλουν ψεκασμούς αλλά… στείρωση!

Όταν οι πολίτες ανησυχούσαν για τους ψεκασμούς σε κατοικημένες περιοχές, μας έλεγαν ότι δεν είναι επικίνδυνοι, αλλά καλού κακού, μείνετε και σπίτια σας όσο διενεργούνται.

Τώρα λένε ότι δεν θέλουν ψεκασμούς, αλλά να εξαπολύσουν ΓΤ στειρωμένα κουνούπια για να τα περιορίσουν.

«Θέλουμε να σχεδιάσουμε προγράμματα για τις τουριστικές περιοχές, όπου οι επαγγελματίες επιθυμούν να απαλλαγούν από τα έντομα χωρίς χημικά» σημειώνει ο κ. Μπελίνι, που θεωρεί τη στείρωση πολύ αποτελεσματικό όπλο. «Χρόνο με το χρόνο διαπιστώνουμε ότι το αστικό κουνούπι δεν ακολουθεί κανόνες», σχολιάζει ο δρ Μιχαηλάκης, «φέτος οι πληθυσμοί έφτασαν στο αποκορύφωμα στην Αττική στα τέλη Ιουλίου και στα Χανιά τον Οκτώβριο». Η σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση περιλαμβάνει καταγραφή, μέτρα πρόληψης, ενημέρωση πληθυσμού αλλά όχι ψεκασμούς. «Συνήθως, οι Αρχές δρουν ασυντόνιστα και πλημμελώς, εμείς ως επιστήμονες αναλαμβάνουμε δράση με δική μας πρωτοβουλία και βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων», τονίζει ο κ. Πέτριτς.
Συνήθως, οι Αρχές δρουν ασυντόνιστα και πλημμελώς, εμείς ως επιστήμονες αναλαμβάνουμε δράση με δική μας πρωτοβουλία και βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων; Τι σόι δήλωση είναι αυτή; Οι “επιστήμονες” είναι πάνω απ’ όλους; Και τις αρχές και τους πολίτες;

Κι άλλο πείραμα στην Ελλάδα;

Πόσο πειραματόζωον θα γίνει τελικά η Ελλάδα και οι Έλληνες; Και μάλιστα κάνοντας πειράματα που ήδη έγιναν σε άλλες χώρες και απέτυχαν -βλέπε ΔΝΤ, ή πάνε να γίνουν και ο κόσμος ξεσηκώνεται -βλέπε 5G.

Τι έχουν δείξει τα μέχρι στιγμής “πειράματα” με τα ΓΤ κουνούπια που ξαμολήθηκαν σε άλλες χώρες;

Πάμε από το πιο πρόσφατο που επίτηδες δημοσιεύσαμε τον Νοέμβριο, γιατί… μετά την “κρίση” των κουνουπιών το περασμένο καλοκαίρι, το βλέπαμε να έρχεται κι από δω, βάσει του κανόνα της Κοινωνικής Μηχανικής: 1 Πρόβλημα 2 Αντίδραση (πολιτών) 3 Λύση (που αν δινόταν αρχικά, θα δημιουργούσε μεγαλύτερη αντίδραση.

Το πρόγραμμα των ΓΤ κουνουπιών στις νήσους Κέιμαν διακόπηκε πρόωρα!

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα και αν το πρόγραμμα είχε επιτυχία ή επιπλοκές στις νήσους Κέιμαν, καθώς η εν λόγω εταιρεία που τα ξαμόλησε, η Oxitec, έκλεισε τις δραστηριότητές της και εγκατέλειψε τα νησιά. Το έργο ωστόσο κόστισε στην κυβέρνηση των Κέιμαν $ 588.000!

Και τότε γράψαμε:

Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με την αιφνίδια διακοπή και δεν είναι σίγουρο αν θα υπάρξουν, καθώς η εταιρεία, αλλά και άλλες παρόμοιες εταιρείες, έχουν βλέψεις για αντίστοιχα προγράμματα σε άλλες χώρες. 

Μη δε της χώρας μας εξαιρουμένης…
Κι αν πάμε πιο πίσω, σε παλαιότερα προγράμματα, θα βρούμε άλλα άκρως ανησυχαστικά δημοσιεύματα.

Το 2014 η Βραζιλία έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που εγκρίνει τη χρήση των εντόμων της Oxitec, ενώ η FDΑ, από την πλευρά της, τόνισε ότι καμία δοκιμή πεδίου δεν θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ προτού η υπηρεσία «εξετάσει ενδελεχώς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες». Κι ενώ τα στειρωμένα κουνούπια υποτίθεται θα σώσουν τον κόσμο από τον ιό Ζίκα ή του Νείλου, τελικά θεωρήθηκαν ύποπτα για το ξέσπασμα του Ζίκα στη Βραζιλία!

«Τα γενετικά τροποποιημένα έντομα έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσουν την εξάπλωση του δάγκειου πυρετού, αλλά οι επικριτές φοβούνται τώρα ότι το πρόγραμμα μπορεί να έχει μια θανατηφόρα συνέπεια», άρθρο της Mirror, που φανερώνει τον προβληματισμό για ένα «πρόγραμμα» που δεν έχει δοκιμαστεί, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες και αφορά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού – γυναίκες έγκυες και έμβρυα.

Οι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα κατά τη στιγμή της ίδρυσή του, υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες – Birth defect: Was the Zika outbreak caused by genetically-modified mosquitoes?

Όπως αναφέρει και το theantimedia.org, θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι το ξέσπασμα έγινε ακριβώς σε εκείνη την περιοχή που διεξήχθη το «πρόγραμμα» της βρετανικής εταιρίας Oxitec η οποία μάλιστα έχει και την αναίδεια να θέλει να το επεκτείνει με δεύτερο εκτροφείο!
Με λίγα λόγια και απλά, σκοπεύουν να πειραματιστούν ΚΑΙ στην Ελλάδα, χρεώνοντας τη χώρα πανάκριβα με ένα τόσο αμφιλεγόμενο και επικίνδυνο πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών;

Ένα μόνο έχουμε να πούμε…

Μην τολμήσετε! Ως εδώ τα πειράματα και μην παρέκει!

Μπορεί τα κουνούπια να έχουν αγριέψει στο μυαλό κάποιων, αλλά εμείς… θα αγριέψουμε ακόμα περισσότερο!


Δείτε ακόμα το βίντεο: Η εξήγηση του ιού Ζίκα σε ένα βίντεο των 2.30 λεπτών

  • Ο ιός Ζίκα ανακαλύφθηκε το 1947
  • 80% από αυτούς που φέρουν τον ιό δεν το γνωρίζουν καν
  • Η θεραπεία για τον Ζίκα είναι ίδια με εκείνη του απλού κρυώματος
  • Δεν υπήρξαν ποτέ θάνατοι εξ αιτίας του Ζίκα
  • Δεν υπήρξαν ποτέ γεννήσεις παιδιών με μικροκεφαλία πριν το 2014
  • Το 2014 γεννήθηκαν τα πρώτα παιδιά στη Βραζιλία με μικροκεφαλία, αλλά όχι σε όλη τη Βραζιλία
  • Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν μόνο σε μια περιοχή της Βραζιλίας
  • Ήταν ακριβώς ή ίδια περιοχή που είχαν γίνει έντονοι ψεκασμοί και είχαν ξαμοληθεί τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια
Δείτε το βίντεο που τα εξηγεί όλα. Ποιος κερδίζει από το «ξέσπασμα» του Ζίκα; (ή Νείλου;)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου