Google+ To Φανάρι : ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΘΕΤΕ; ΓΚΑΖΟΖΑ ΘΕΤΕ;

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΘΕΤΕ; ΓΚΑΖΟΖΑ ΘΕΤΕ;

Το ελληνόφωνο Κοινοβούλιο είναι αναμφίβολα επηρεασμένο από τον Γιάννη Γκιωνάκη, που, ως Μπρίλης, έκανε στράκες στην ταινία «Τα κίτρινα γάντια»
Ο Αριστείδης Φωκάς είναι καρατερίστας βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης. Μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο σε σχεδόν όλα τα κόμματα - μόνο με ταλέντο και εξάσκηση γίνεται εφικτό κάτι τέτοιο...
Μπούκαρε στο Κοινοβούλιο με την Ενωση Κεντρώων και μέσα στη σεζόν πήρε μεταγραφή στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Την Τετάρτη 30/1/2019 έγραψε ιστορία διά της απουσίας του. Δεν ψήφισε ένα νομοσχέδιο και διαπιστώθηκε κυβερνητική κρίση (κάτι που έχει εκδηλωθεί εδώ και μέρες, αλλά τώρα την κατάλαβαν). Εκείνος, ως γνήσιος μαΐστορας της διασκεδάσεως και μετρ της κωμωδίας, απολογούμενος δήλωσε: «Στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ευτυχώς, υπάρχει το βίντεο για να δούμε ακριβώς τι έγινε! Ξεκινάει η ψηφοφορία... Εκείνη τη στιγμή, για τον λόγο ότι είχα πιει μια γκαζόζα, στο κυλικείο, πήγα στην τουαλέτα! Ελειψα για δύο λεπτά. Πού προβλέπει ο κανονισμός να σταματάει η διαδικασία και να πηγαίνουμε σε ονομαστική; Αυτό που κάνατε είναι για γέλια!»
Ο νυν αρχηγός του Πάνος Καμμένος επικύρωσε την ακρίβεια των λόγων του βουλευτού του με μια ανάρτηση στο τουίτερ όπου δέσποζαν η φωτό μιας γκαζόζας Ικαρίας και το ακόλουθο (σχεδόν) σιβυλλικό: «Για αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς που δεν χωνεύονται αλλιώς...»

Την επομένη, όμως, στην τηλεόραση ανέκρουσε πρύμναν. Αναίρεσε και τη δική του αρχική τοποθέτηση αλλά και του καλοχώνευτου Φωκά και είπε «Εγώ είπα του κ. Φωκά να πάει επιδεικτικά να πιει μια γκαζόζα», διότι ο Τσίπρας τον πούλησε (τον Καμμένο) 100 φορές, «γι' αυτό κι εμείς θα πίνουμε γκαζόζες στη Βουλή».

Απορίες: 1) Οι βουλευτές, όταν εκλέγονται, απλώνουν το χέρι στο Ευαγγέλιο και ορκίζονται να είναι πιστοί στην πατρίδα και στο δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούν στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους ή απλά να πηγαίνουν για γκαζόζες όταν τους το λέει ο αρχηγός;

2) Αυτή η γκαζόζα που πίνουν τι έχει μέσα και λένε και κάνουν τέτοια μετά την κατάποση;

3) Γιατί έπειτα από τόσες χιλιετίες εξελίξεως η Ελλάς έχει κυβέρνηση γκαζόζας που ασκεί πολιτική ρεψίματος;

Φυσαλίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου