Google+ To Φανάρι : Εν εξελίξει τα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Τεράστιο βήμα προς μία παγκόσμια κυβέρνηση – Στο «κόλπο» η Ιαπωνία – Πως θα αντιδράσουν Τραμπ και Πούτιν;

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Εν εξελίξει τα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Τεράστιο βήμα προς μία παγκόσμια κυβέρνηση – Στο «κόλπο» η Ιαπωνία – Πως θα αντιδράσουν Τραμπ και Πούτιν;

Ενώ η Εθνική Δεξιά (Τραμπ-Πούτιν) αντιδρά στα όποια σχέδια παγκόσμιας αριστερόστροφης διακυβέρνησης, από σήμερα (1η Φεβρουαρίου 2019) ΕΕ και Ιαπωνία «εγκαινιάζουν» την μεγαλύτερη ζώνη ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο»...

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, «με την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας, που υπεγράφη το 2018, καταργούνται οι φόροι στο 90% των ευρωπαϊκών εξαγωγών στην Ιαπωνία. Παράλληλα παραμερίζονται εμπορικά εμπόδια, όπως για παράδειγμα ότι ευρωπαϊκής κατασκευής αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται πλέον σε αυστηρές εξετάσεις και να λαμβάνουν ειδικά πιστοποιητικά πριν διατεθούν στην ιαπωνική αγορά».

 Με άλλα λόγια οι δυτικότροπες περιοχές που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της λεγόμενης «Νέας Τάξης» (ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ κτλ.) ενώνονται οικονομικά με το βλέμμα, στο πλαίσιο της προώθησης της τελικής μορφής της παγκοσμιοποίησης, σε ένα παγκόσμιο κέντρο, το οποίο θα διαχειρίζεται τις διεθνείς συναλλαγές πλούτου και αγαθών.


Προκειμένου, να γίνουν κατανοητές οι διαστάσεις και η σημασία της νέας ζώνης ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας αρκεί να αναφερθεί ότι ο πληθυσμός σε ΕΕ και Ιαπωνίας ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια!!!
Ως εκ τούτου, σχολιάζει η Deutsche Welle, οι δύο οικονομικοί χώροι συμβάλλουν με περισσότερο από 30% στην απόδοση της παγκόσμιας οικονομίας.
Άλλωστε, η Ιαπωνία θεωρείται, με 127 εκατ. κατοίκους, η τρίτη ισχυρή οικονομία του κόσμου μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Φυσικά, πέραν της οικονομικής διάστασης, η δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου ΕΕ-Ιαπωνίας διαθέτει και πολιτική διάσταση.
Βρυξέλλες και Τόκιο στέλνουν σαφές μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακύρωσε τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια για μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου ΗΠΑ και ΕΕ (TTIP), ενώ παράλληλα αποχώρησε από την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Ειρηνικού (TPP), μιας και η Εθνική Δεξιά διαφωνεί με την προώθηση της παγκοσμιοποίησης και προτιμά δικές της διακρατικές συμφωνίες.
Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, υπάρχει πάντα και η άλλη λύση, με Πούτιν και Τραμπ να… περιμένουν, ένθεν και ένθεν, στο ακουστικό τους.
Πρώτοι στις εξελίξεις: Γιατί ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συρία και ο Πούτιν προειδοποιεί για κίνδυνο «πυρηνικού πολέμου» (ΒΙΝΤΕΟ)
El.gr






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου