Google+ To Φανάρι : Αναδρομικά: Μέχρι 24 συντάξεις και ποσά έως 110.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Αναδρομικά: Μέχρι 24 συντάξεις και ποσά έως 110.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι

Μέχρι 24 συντάξεις και ποσά που φτάνουν τα 110.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με το πρώην μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Κ. Τσαγκαρόπουλο.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ στην συνέντευξη τύπου με θέμα «Αναδρομικά- Δικαστικές Αποφάσεις- Νέες Συντάξεις- Κατώτατος μισθός» που παρέθεσε τονίστηκε ότι οι αιτήσεις των συνταξιούχων προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, που ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια δεν διακόπτουν την παραγραφή, καθώς είναι αόριστες και δεν αναφέρουν το διεκδικούμενο ποσό....
Σημειώνοντας ότι μόνο με αγωγές μπορεί να διεκδικηθεί η επιστροφή των αντισυνταγματικά παρακρατηθέντων ποσών, εφόσον η κυβέρνηση δεν προβεί σε πολιτική λύση.
Στην συνέντευξη συμμετείχαν επιστήμονες και ειδικοί στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και τις Εργασιακές Σχέσεις: Ρωμανιάς Γιώργος, Μπούρλος Δημήτρης, Τσαγκαρόπουλος Κων/νος, Μπουκουβάλας Χαράλαμπος, Χριστοδουλέλης Ευστάθιος και ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως τονίστηκε η μέση αξίωση για τα αναδρομικά, σε βάθος 5ετίας εκτιμούν ότι είναι από 12 ως 24 συντάξεις. Συγκεκριμένα, για συντάξεις έως 1.000 ευρώ, οι μέσες αξιώσεις κυμαίνονται από 9.500 έως 14.000 ευρώ, ενώ για υψηλές συντάξεις υψηλόβαθμων υπαλλήλων, όπως γενικοί διευθυντές του δημοσίου. τα αναδρομικά μπορεί να φτάσουν έως και τα 110.000 ευρώ σε βάθος 5ετίας.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν με εξαιρετική σαφήνεια και εγκυρότητα σε όλες τις πτυχές των δικαστικών διεκδικήσεων.
Εξέφρασαν την απορία τους και ταυτόχρονα την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων επί των προσφυγών κατά του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016) που εκδικάστηκαν προ 15μήνου (στις 4-10-2017), πολύ περισσότερο που έχει προηγηθεί η παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΣτΕ κ.Νίκου Σακελλαρίου με υπαινιγμούς για παρεμβάσεις στο έργο του αναφορικά με τον ασφαλιστικό νόμο.
Όλοι οι προσκεκλημένοι κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Επίσης την κάλεσαν να δώσει επιτέλους πολιτική λύση συμψηφίζοντας (ενδεχομένως) τις εκατέρωθεν οφειλές που έχουν οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους απέναντι στο κράτος (ΕΝΦΙΑ, τέλη, φόροι κ.ά.) με τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι σ’αυτούς, μετά την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των περικοπών του β” Μνημονίου και την κατάργηση των τριών Δώρων για τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου