Google+ To Φανάρι : Ο ρόλος των Τραπεζιτών στην Επανάσταση του 1917 (και όχι μόνο)

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο ρόλος των Τραπεζιτών στην Επανάσταση του 1917 (και όχι μόνο)

Της Οκτωβριανής Επανάστασης προηγήθηκε η Φεβρουαριανή. Ήταν άσχετες μεταξύ τους;

Σας λένε κάτι τα ονόματα Kuhn, Loeb, Schiff, Warburg, Parvus; Κάτι σχετικά με την Μεγάλη Επανάσταση του 1917; Όχι; Έχετε ακουστά μόνον για Μαρξ, Λένιν, Τρότσκι;..


Ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Μιχαλόπουλος και ο δημοσιογράφος-ερευνητής Σπύρος Χατζάρας μιλούν για την «Ρωσική Επανάσταση» που έγινε μέσα στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Εξηγούν γιατί έγινε από τους Τραπεζίτες και όχι από τον λαό, όπως η κοινή ιστορία διαδίδει. Το θέμα αφορά άμεσα και τους Έλληνες, όχι μόνον γιατί εκείνη την εποχή έγινε η Επανάσταση των Νεότουρκων και ο διχασμός του Βενιζέλου, αλλά επειδή οι σύμμαχοι (του Βενιζέλου) είχαν αποφασίσει να δοθεί η Κωνσταντινούπολη στην Ρωσία μετά τον πόλεμο και την κατάρρευση των Οθωμανών.
 Όσο δόθηκε στους Ρώσους, άλλο τόσο δόθηκε στους Έλληνες που την διεκδικούσαν από το 1821. Η ευρύτερη υπόθεση κατέληξε στην Μικρασιατική καταστροφή και στην εκτέλεση των 6. Και για το θέμα αυτό έχει μια «τραπεζική» εξήγηση ο Δ. Μιχαλόπουλος. Λέει ότι εκτελέστηκαν οι έξι, γιατί ο Πρωτοπαπαδάκης θα έσωζε την δραχμή με εσωτερικό δανεισμό (κάτι που ομολόγησε αργότερα ο Βενιζέλος) και αυτό δεν ήταν αρεστό στους Τραπεζίτες. Η συζήτηση έγινε στις 29-1-2010 και υπάρχει ολόκληρη στο κανάλι youtube του Σπ. Χατζάρα.



Βλ. επίσης Alexandr I. Solzhenitsyn 200 Years Together

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου