Google+ To Φανάρι : Η «παρέα» του Σχεδίου ΑΝΑΝ ενώνεται ξανά εις βάρος της Μακεδονίας – Διαδώστε τα ΒΙΝΤΕΟ που λένε την αλήθεια

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η «παρέα» του Σχεδίου ΑΝΑΝ ενώνεται ξανά εις βάρος της Μακεδονίας – Διαδώστε τα ΒΙΝΤΕΟ που λένε την αλήθεια

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, βλέποντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, να τάσσεται ξαφνικά υπέρ της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών,
μέσω το social media έκανε λόγο για «ορφανά» του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, άτομα τα οποία όλως τυχαίως επανενώνονται σήμερα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών...

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Σχέδιο Ανάν: Το 2004, ο Ελληνισμός δέχτηκε έναν απίστευτο εκβιασμό, όπως ακριβώς εκβιάζεται σήμερα για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παρουσίασε ένα σχέδιο «λύσης» του Κυπριακού, το οποίο ουσιαστικά:
  • εκχωρούσε ισότιμα κυριαρχικά δικαιώματα επί της νήσου στους Τουρκοκύπριους,
  • νομιμοποιούσε την εισβολή και την τουρκική κατοχή, δίνοντας στην τουρκική πλευρά, σε βάθος χρόνου, πρόσβαση στους πλούσιους υδρογονάνθρακες της περιοχής.
Εκείνη την περίοδο ασκήθηκαν έντονες πιέσεις τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Κύπρο, από πολιτικούς, ορισμένα ΜΜΕ, δήθεν διανοούμενους κτλ.
Έλεγαν μάλιστα ότι την Κύπρο περιμένουν πολλά δεινά, αν δεν εφαρμόσει το σχέδιο Ανάν, ακριβώς, όπως εκβιαστικά μας υπογραμμίζουν συνεχώς πως θα «χαθεί μεγάλη ευκαιρία, αν δεν αποδεχθούμε την Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία παραχωρεί, όνομα και ιστορία, αναγνωρίζοντας παράλληλα «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.
Οι τότε υπέρμαχοι του Σχεδίου επανεμφανίζονται και επιχειρηματολογούν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Υπέρ του σχεδίου Ανάν, μεταξύ των άλλων, ήταν
  • ο Γιώργος Παπανδρέου και ο περίγυρός του,
  • το σημιτικό ΠΑΣΟΚ (βλ. Νίκος Μπίστης)
  • και ο τότε ΣΥΡΙΖΑ του 3%!
Αυτοί βγαίνουν και τώρα και μιλούν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία, τότε στην κυβέρνηση, είχε ταχθεί με ό,τι αποφασίσει ο Κυπριακός Ελληνισμός και η ηγεσία του κατά ενός σχεδίου «που δεν τους ταίριαζε», όπως είχε υπογραμμίσει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την Νέα Δημοκρατία, αυτή την φορά στην αντιπολίτευση, να τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ, ως κυβέρνηση, το 2008 στο Βουκουρέστι είπε «όχι» στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία», όπως «όχι» είπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος στο σχέδιο Ανάν.
Απλά καταγράφουμε ιστορικά δεδομένα, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ και συγκρίνετε λοιπόν το τότε με το σήμερα:










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου