Γνωστή εταιρεία που έχει διαθέσει στην αγορά, την μεγαλύτερη και
γνωστότερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, δικαιώθηκε στον αγώνα που
κάνει, για την αποθήκευση των βιομετρικών των ανθρώπων.
Το 2016, η συγκεκριμένη εταιρεία «έφαγε νομικό κυνήγι», στο
Ιλινόις των ΗΠΑ, διότι «ΜΑΖΕΥΕ» βιομετρικά στοιχεία πολιτών, χωρίς να το
γνωρίζουν (οι πολίτες). ...Τα βιομετρικά αποθηκεύονταν επειδή η εταιρεία κρατούσε τις φωτογραφίες, που ανέβαζαν οι χρήστες, στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, της εταιρίας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα infowars.com, η εταιρεία αν «καταδικαζόταν», θα έπρεπε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες που «ένιωσαν» ότι έχασαν την ελευθερία τους.
Το Σάββατο, ένας Αμερικανός δικαστής αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη εταιρία, δεν έκανε κάποιο κακό στους πολίτες/χρήστες, οπότε στην ουσία η εταιρία βγήκε νικήτρια από αυτή την μάχη.
Αποτέλεσμα: Η εταιρεία θα συνεχίσει να συλλέγει νόμιμα τα βιομετρικά στοιχεία των πολιτών και είναι σίγουρο ότι αυτή η «δικαίωση», θα δώσει πνοή σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές.
Νόμος του Ιλινόις, απαγορεύει υποτίθεται στις εταιρείες να συλλέγουν τα βιομετρικά των χρηστών και πάνω σε αυτό τον νόμο «πάτησαν» αρκετοί που ένιωσαν ότι χάθηκε η ελευθερία τους.
Με επίσημη σφραγίδα όμως, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να…επιτελούν το έργο τους ΝΟΜΙΜΑ.
Ότι γίνεται στις ΗΠΑ, μετά γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν θα ασχοληθούμε με το ΓΙΑΤΙ ο Τραμπ, δεν κάνει κάτι για αυτό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν έχει πάρει ακόμα την πραγματική εξουσία αλλά όπως και να έχει, συμφέρει στην όποια εξουσία, να έχει τον έλεγχο των πολιτών.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι αυτοί που έχουν πάρει τον έλεγχο, είναι κάποιες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες εξυπηρετούν τα δικά τους σχέδια, αποκλειστικά.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου