Google+ To Φανάρι : Η Γερμανική κυβέρνηση δωροδοκεί πλέον τους μετανάστες για να φύγουν από τη χώρα

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Η Γερμανική κυβέρνηση δωροδοκεί πλέον τους μετανάστες για να φύγουν από τη χώρα

"Η χώρα σου, το μέλλον σου, τώρα!" γράφουν οι διαφημιστικές πινακίδες σε επτά γλώσσες, αναρτημένες σε περίπου 2.500 τοποθεσίες σε 80 γερμανικές πόλεις, αναφέρει η National post. Διάφορες σημαίες που αντιστοιχούν στους κορυφαίους προορισμούς - την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Ρωσία - σχηματίζουν ένα δρόμο ζιγκ ζαγκ με κατεύθυνση προς ένα φανταστικό ορίζοντα ....
οι γερμανικοί νόμοι για τα προνόμια των αιτούντων άσυλο απαιτούν από τη γερμανική κυβέρνηση, δηλαδή από τους φορολογούμενους, να παρέχει καταλύματα, φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και «βασικές προσωπικές ανάγκες», όπως τηλεφωνικές κάρτες, για να επικοινωνούν με τα μέλη της οικογένειάς τους στην πατρίδα τους.
Του Ευθύμη Μαραμή
Η γερμανική κυβέρνηση, όπως μας ενημερώνει το zerohedge προωθεί μια επιθετική εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες να φύγουν – δωροδοκώντας τους με την ανάληψη, εκ μέρους των Γερμανών φορολογούμενων, του ετήσιου κόστους για το ενοίκιο στις χώρες καταγωγής τους, αν επιστρέψουν σε αυτές.
«Η χώρα σου, το μέλλον σου, τώρα!» γράφουν οι διαφημιστικές πινακίδες σε επτά γλώσσες, αναρτημένες σε περίπου 2.500 τοποθεσίες σε 80 γερμανικές πόλεις, αναφέρει η National post. Διάφορες σημαίες που αντιστοιχούν στους κορυφαίους προορισμούς – την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Ρωσία – σχηματίζουν ένα δρόμο ζιγκ ζαγκ με κατεύθυνση προς ένα φανταστικό ορίζοντα .
Η διαφημιστική καμπάνια «ReturningfromGermany» είναι η πιο πρόσφατη τακτική της γερμανικής κυβέρνησης για να προτρέψει τις αναχωρήσεις και να αποτρέψει την μετανάστευση, αντιστρέφοντας την αμφιλεγόμενη πολιτική καλωσορίσματος της Angela Merkel το 2015 στο αποκορύφωμα της συριακής προσφυγικής κρίσης. Η εκστρατεία είναι πνευματικό τέκνο του υπουργού Εσωτερικών, Horst Seehofer, του «επαναστάτη» δεξιού αντιπάλου της Merkel, που προκάλεσε κρίση στις σχέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή την πολιτική ασύλου στη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι, όπως αναφέρει η National Post.
Δεδομένου ότι οι απορριφθείσες αιτήσεις ασύλου συσσωρεύονται – και οι αφίξεις έχουν εξομαλυνθεί από την πλημμύρα των 700.000 μεταναστών πριν από τρία χρόνια, η εκστρατεία με τις εν λόγω πινακίδες απευθύνεται στους περίπου 235.000 ανθρώπους που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τη χώρα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους για διάφορους λόγους: κίνδυνο, έλλειψη εγγράφων ταυτοποίησης ή υποφέρουν από κάποια ασθένεια. Η γερμανική κυβέρνηση τους έχει χαρακτηρίσει «duldung», που σημαίνει «ανεκτοί». Οι αιτούντες άσυλο που δεν εμπίπτουν σε καμία από αυτές τις κατηγορίες και των οποίων το αίτημα απορρίφθηκε, συνήθως δεν εμφανίζονται για την απέλασή τους. Από τους περισσότερους από 20.000 προγραμματισμένους αεροπορικούς επαναπατρισμούς το 2018, μόνο οι μισοί από αυτούς παρουσιάστηκαν για να ταξιδεύσουν προς τις πατρίδες τους.
Ο Seehofer, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μετανάστες να φύγουν με την εκστρατεία των διαφημιστικών πινακίδων –  δωροδοκώντας τους με 1.000 – 1.200 ευρώ ανά άτομο και 3.000 για τις οικογένειες ώστε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Δεν είναι όλοι οπαδοί του νέου αυτού συστήματος, στο οποίο «παίρνεις περισσότερα χρήματα αν επιλέξεις να φύγεις νωρίτερα», σύμφωνα με τη Meiki Riebau – δικηγόρο και εμπειρογνώμονα μετανάστευσης στον οργανισμό: Save the Children Germany. Η Riebau – η οποία δεν είναι οπαδός της εκστρατείας, λέει πως «Είναι ένα άνοστο χριστουγεννιάτικο δώρο.»
Ανάλογα με την εθνικότητά τους, οι αιτούντες άσυλο μπορούν να λάβουν 1.200 ευρώ εάν επιστρέψουν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου, ένα ποσό το οποίο πέφτει στα 800 ευρώ μετά από απορριφθείσα αίτηση. Αλλά τα 800 ευρώ εξακολουθούν να είναι ένα ελκυστικό δέλεαρ αν αποφασίσουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς εντός 30 ημερών από την απόρριψη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δωροδοκεί και πολιτικούς που θα δέχονται τους μετανάστες

Η Ευρωπαϊκή ένωση, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει στην ιστοσελίδα μας, δωροδοκεί επίσης και πολιτικούς και ΜΚΟ που θα δέχονται μετανάστες στις χώρες τους. Οι Βρυξέλλες δωροδοκούν όσους πολιτικούς είναι πρόθυμοι να εγκαταστήσουν μετανάστες στις χώρες τους και θα κόψουν τις επιδοτήσεις σε όσους δεν δέχονται μετανάστες. Αυτή είναι μια αποκαλυπτική πτυχή της πρακτικής που ακολουθεί μεθοδικά το διευθυντήριο των Βρυξελλών, χρηματοδοτώντας την μεγαλύτερη κεντρικά σχεδιασμένη μετακίνηση πληθυσμών μετά των Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο.
Να υπενθυμίσουμε πως στη Γερμανία ήδη οι φορολογούμενοι πλήρωσαν και πληρώνουν αδρά την πολιτική της κυρίας Μέρκελ – η οποία αρχικά δωροδόκησε με προνόμια τους μετανάστες για να φύγουν από τις χώρες τους με προορισμό τη Γερμανία. Οι Γερμανικοί νόμοι για τα προνόμια των αιτούντων άσυλο απαιτούν από τη Γερμανική κυβέρνηση, δηλαδή από τους φορολογούμενους, να παρέχει καταλύματα, φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και «βασικές προσωπικές ανάγκες», όπως τηλεφωνικές κάρτες, για να επικοινωνούν με τα μέλη της οικογένειάς τους στην πατρίδα τους. Ο νόμος ορίζει ότι όλες αυτές οι ανάγκες πρέπει να πληρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο με αγαθά και υπηρεσίες και όχι με μετρητά. Ωστόσο, ανάλογα με το ποια από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν ανατεθεί οι πρόσφυγες, αρκετοί εξ αυτών λαμβάνουν και μηνιαία αποζημίωση σε μετρητά.
Ίσως η δωροδοκία να αποδειχθεί πιο επιτυχημένο μέτρο από ό, τι η προσέγγιση της Βρετανίας όταν η πρωθυπουργός Theresa May έστειλε λεωφορεία στις γειτονιές του ΗΒ με πινακίδες που έγραφαν «Γυρίστε στις πατρίδες σας ή αντιμετωπίστε τη σύλληψη». Η πρωτοβουλία της είχε ως αποτέλεσμα μόλις 11 εθελοντικές αναχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου