Google+ To Φανάρι : Κρούσματα Έμπολα στην Σουηδία;

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Κρούσματα Έμπολα στην Σουηδία;

Κονγκό – Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας WHO ανακοίνωσε ότι έχει ξεσπάσει μια άλλη επιδημία Έμπολα. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι υποφέρουν ήδη από τον απειλητικό για τη ζωή ιό Ebola, σε 560 περιπτώσεις επιβεβαιώνεται ο ιός Έμπολα, σε άλλες 48 είναι πιθανώς η αιτία της νόσου....

Από τον Αύγουστο, έχουν πεθάνει από τον ιό 365 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 18 βοηθών. Είναι δύσκολο για την ΠΟΥ να αποτρέψει την εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού, καθώς υπάρχουν ένοπλες ομάδες στην επαρχία του Βόρειου Κίβου. Μια επιδημία Ebola στη Δυτική Αφρική το 2014/15 έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την WHO, η έκρηξη του Κονγκό είναι σήμερα η δεύτερη πιο σοβαρή στην ιστορία. Λόγω αιματηρών διαμαρτυριών σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, μερικές φορές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν λιγότεροι εμβολιασμοί. Η οργάνωση υγείας ανησυχεί.
Η Έμπολα μπορεί επίσης να έχει ξεσπάσει και στη Σουηδία, οι αρχές αποκρύβουν την αλήθεια για να μην αναστατωθεί ο λαός.
Το Κονγκό δεν είναι σήμερα η μόνη περιοχή στην οποία έχει ξεσπάσει η Έμπολα. Επίσης στη Σουηδία αναφέρθηκε ασθενής με υποψία Ebola. Ο άρρωστος αντιμετωπίζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν είναι στην πραγματικότητα Ebola.
Ο πυρετός του Έμπολα είναι θανατηφόρος, ανάλογα με τον τύπο του ιού, σε περίπου 25 έως 90 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων. Ως θεραπεία, μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μέτρα για την καταπολέμηση ή την ανακούφιση των επιμέρους ασθενειών. (BH)
Η μεγάλη εισβολή της Αφρικής στην Ευρώπη υπογράφτηκε στο Μαρόκο για το μεταναστευτικό, επομένως θα έρθουν και όλες οι ξεχασμένες ασθένειες..
Ebola Case Suspected in Sweden

Το voiceofeurope. αναφέρει σχετικά με το περιστατικό:

 BREAKING: Case of suspected Ebola in Swedish Hospital – Emergency Dept. closed
Ο ασθενής απομονώθηκε στο νοσοκομείο της Ουψάλα, λὀγω υποψιάς ότι έφερε τον ιό Ebola, αναφέρει η σουηδική υπηρεσία MEDTM, SVT Nyheter. Το νοσοκομείο Enkoping έκλεισε αμέσως εξ αιτίας της πιθανότητος ότι το προσωπικό θα μπορούσε να εκτεθεί.

Όπως ανέφερε η φωνή της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει ανησυχία για την ανεπαρκή ετοιμότητα για την έκρηξη μιας νέας επιδημίας.

Οι εθνικές υγειονομικές αρχές στη Σουηδία επέλεξαν να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ στις συζητήσεις σχετικά με τον ιό, ώστε να αποφευχθεί η ανησυχία των πολιτών, καθώς δεν συντονίστηκαν κυβερνητικές πρωτοβουλίες αφήνοντας τα συμβούλια των κομητειών να αυξήσουν την ετοιμότητά τους.

Ο θανατηφόρος ιός Ebola μεταδίδεται στον άνθρωπο από άγρια ζώα και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει ποσοστό θνησιμότητας 50%.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε πέθαναν από τον ιό μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Απριλίου 2016.





Το Φανάρι / πηγή εδώ κι εδώ 

 Διαβάστε:

Η Σουηδία «σιωπηλά» προετοιμάζεται για την επιδημία Έμπολα και χτίζει μονάδα απομόνωσης για τους μελλοντικούς ασθενείς με Έμπολα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου