Google+ To Φανάρι : Η Βενεζουέλα στο χάος: 16 νεκροί μέχρι στιγμής από τις διαδηλωσεις. Στους δρόμους οι πολίτες - βίντεο

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η Βενεζουέλα στο χάος: 16 νεκροί μέχρι στιγμής από τις διαδηλωσεις. Στους δρόμους οι πολίτες - βίντεο

Τουλάχιστον 16 νεκροί μέχρι στιγμής από την άγρια καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην  Βενεζουέλα.....
Πληροφορίες για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο στρατός στους δρόμους για να προστατεύσει το καθεστώς Μαδούρο.


Σε κατάσταση εμφύλιου πολέμου βρίσκεται η Βενεζουέλα καθώς ο προέδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, αποφάσισε να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος με τις ΗΠΑ να τον αναγνωρίζουν με επίσημη δημόσια δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ.  

Μαζί με τις ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού κρατικού θεσμού υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ως τον «πρόεδρο εν ενεργεία» της χώρας αυτής, καθώς η δεύτερη θητεία του Μαδούρο αμφισβητείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του και κυρίως από τα δυτικά κέντρα εξουσίας.
Ας μην γελιόμαστε: Ούτε ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε τυχαία πρόεδρος ούτε οι ΗΠΑ  τον αναγνώρισαν χωρίς να το ξέρουν από πριν.
Ο Μαδούρο είναι απεχθής στις ΗΠΑ για πολλούς λόγους με σημαντικότερο ότι είναι φιλικός με την Ρωσία σε βαθμό που να έχει συμφωνήσει για την δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη Βενεζουέλα ακριβώς στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ.
Η Βενεζουέλα για τις ΗΠΑ είναι κάτι σαν λατιονοαεμρικάνικη «Ουκρανία» για τις ΗΠΑ.
  pronews








Το Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου