Google+ To Φανάρι : Δείτε τι έφεραν, από την «Πίσω Πόρτα» – Η ελευθερία μας έχει…ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε τι έφεραν, από την «Πίσω Πόρτα» – Η ελευθερία μας έχει…ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)




Από το el.gr
Του Γιώργου Φαρμάκη

Δεν θέλουμε να ακούσουμε την αλήθεια, πόσο μάλλον να την δεχτούμε. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν, επάνω στον πλανήτη αυτή την στιγμή.

Δεν είναι σενάριο κάποιας κατασκοπικής ταινίας, ούτε κάποια θεωρία συνωμοσίας....

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα η εφημερίδα New York Times, το Facebook έδωσε τη δυνατότητα στο Netflix, το Spotify και την Royal Bank of Canada, μεταξύ άλλων, να διαβάζουν, να γράφουν ή ακόμα και να διαγράφουν γραπτά μηνύματα χρηστών.
Για τους υποψιασμένους, η παραπάνω είδηση δεν αποτελεί είδηση στην πραγματικότητα αλλά μια απλή επιβεβαίωση. Για εκείνους όμως, που δεν είναι υποψιασμένοι, το θέμα που παρουσίασαν οι New York Times, είναι πραγματικά σοκαριστικό.

Ας δούμε όμως, μια είδηση η οποία θα σας προκαλέσει ένα αίσθημα αμηχανίας, ας επιτραπεί η λέξη.

Ο Αυστραλός υπουργός (εσωτερικών) Peter Dutton, στοχοποίησε τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν σχεδόν όλες οι γνωστές εφαρμογές (Apps). Ο λόγος είναι απλός:
  • Σε όλες τις εφαρμογές, υπάρχουν «Πίσω πόρτες». Υπάρχουν πολλά κενά ασφαλείας, τα οποία επιτρέπουν σε scenario users (χρήστες που χρησιμοποιούν κάποιο λογισμικό για να χακάρουν), να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τους απλούς πολίτες αλλά και……την κυβέρνηση.
  • Οι scenario users, δεν είναι χάκερ. Δεν είναι δηλαδή άριστοι γνώστες των υπολογιστών και της τεχνολογίας. Απλά χρησιμοποιούν έτοιμα εργαλεία (λογισμικά) μέσω των οποίων μπορούν να εισβάλουν στην προσωπική ζωή των ανθρώπων.
  • Ένας δημοσιογράφος για παράδειγμα, μπορεί με εύκολο τρόπο, να δει τα μηνύματα που στέλνει ένας διάσημος, ώστε να πάρει ένα αποκλειστικό θέμα ή ακόμα χειρότερα μπορεί να πληρώσει κάποιον για να του κάνει την «βρώμικη» δουλειά. Προφανώς είναι παράνομη αυτή η πράξη, αλλά το παράδειγμα θα μπορούσε να βρει πρακτική εφαρμογή.

Μπορούμε να σκεφτούμε, πόσο εύκολο είναι τα Κρατικά μυστικά να σταματήσουν να είναι μυστικά, με ένα απλό και ανέξοδο τρόπο ή πόσο εύκολο είναι για τις κυβερνήσεις, να ελέγχουν ΝΟΜΙΜΑ τους πολίτες.

Γιατί νομίζετε ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έγιναν ΞΑΦΝΙΚΑ και ΜΕΘΟΔΙΚΑ γνωστά;
Τον τελικό στόχο, τον βλέπουμε ήδη στην Κίνα. Το διαδραστικό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης που φέρει την «κωδική ονομασία» Dragonfly, θα είναι η «ταφόπλακα» της ελευθερίας μας.

Όπως σας προειδοποιήσαμε μέσα από άρθρο μας στο el (Δείτε ΕΔΩ), ο Dragonfly θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει 24/7 τους πολίτες της Κίνας (για αρχή). Θα τους βαθμολογεί και ανάλογα με τις επιδόσεις τους, θα τους κατατάσσει σε κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη πρακτική, είναι απαράδεκτη και απάνθρωπη και σημειώστε την εξής πληροφορία:
Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Google κλήθηκε στο Κογκρέσο για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την βοήθεια που δίνει η συγκεκριμένη εταιρία στο Κινεζικό Κράτος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημιουργία του Dragonfly.

Λοιπόν; Έχετε ακόμα την εντύπωση ότι είστε ελεύθεροι; Σκεφτείτε τι έχει γίνει ΗΔΗ!!!!

Δείτε το βίντεο (στα αγγλικά), που αλιεύσαμε από το Y/T και συγκεκριμένα από το κανάλι CNET:

Πληροφορίες: The National Interest
Πηγή εικόνας: CIO
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου