Google+ To Φανάρι : Το σχέδιο εθνοκάθαρσης στην Βόρεια Ήπειρο κρατάει χρόνια!-Θέλουν να εξαφανίσουν την ελληνική μειονότητα!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Το σχέδιο εθνοκάθαρσης στην Βόρεια Ήπειρο κρατάει χρόνια!-Θέλουν να εξαφανίσουν την ελληνική μειονότητα!

Καθόλου εντύπωση δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του μισέλληνα Έντι Ράμα να παραχωρήσει στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού εκτάσεις στη Χειμάρρα, που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

-
Καθώς πρόκειται για πολιτική απόφαση που έχει ιστορικό πίσω της, αφού ήδη από τη περίοδο του Μεσοπολέμου, όταν ο Ράμα δεν είχε καν γεννηθεί, μοναδικός στόχος ήταν η απομάκρυνση των ομογενών μας από  τη γενέθλια γη της Βορείου Ηπείρου.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία, και ειδικά τελευταία όπου ο Ράμα αγνοεί πλήρως τα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαιώματα του Ελληνισμού της Αλβανίας, έχει θέσει πια ξεκάθαρο στόχο την πληθυσμιακή συρρίκνωση της ήδη εξασθενημένης εθνικής μειονότητας.

Το 1921, η ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου αναγνωρίστηκε επίσημα από την αλβανική κυβέρνηση, ως εθνική και γλωσσική μειονότητα με δικαιώματα, αναγνωρισμένα από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Η παραπάνω αναγνώριση υπήρξε το απόρροια της εισόδου της Αλβανίας στην ΚτΕ, τον Οκτώβριο του 1921.

Η ένταξη ενός κράτους σε αυτόν τον οργανισμό σήμαινε και την αυτόματη δημιουργία υποχρεώσεων απέναντι στους Έλληνες που ζούσαν εκεί.
Αυτό όμως που γίνεται τώρα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, καθώς δεν γίνεται απλά λόγος για μην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους, αλλά για ένα συστηματικό σχέδιο εκδίωξης των Ελλήνων από την περιοχή!

Το σήμερα μας πάει πίσω στον Απρίλιο του 1925, όταν τα Τίρανα επικαλούνταν διάφορα νομοθετικά διατάγματα για να απαλλοτριώσουν τις ιδιοκτησίες των ομογενών μας.
Και ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του ήρωα Κατσίφα, μια ενέργεια που ακόμη η ελληνική κυβέρνηση δεν καταδίκασε και δεν ακολούθησε τις κατάλληλες ενέργειες, η τρανή απόδειξη για το σχέδιο εθνοκάθαρσης της ελληνικής μειονότητας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου