Google+ To Φανάρι : Επαναστατικές σκηνές στη Γαλλία και ο Macron φαίνεται να χάνει τον έλεγχο...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Επαναστατικές σκηνές στη Γαλλία και ο Macron φαίνεται να χάνει τον έλεγχο...

Το θέμα θάφτηκε από τα Ελληνικά ΜΜΕ ως συνήθως...

Υπάρχουν πολλά γεγονότα στη Γαλλία αυτή τη στιγμή. Ο πρόεδρος Macron, ο οποίος βρίσκεται ήδη στον πάτο των δημοσκοπήσεων αξιολόγησης, σε μια προσπάθεια να βυθιστεί ακόμη χαμηλότερα, επέβαλε αύξηση των φόρων στις ήδη αυξανόμενες τιμές ντίζελ στη Γαλλία....

 
Οι Γάλλοι είναι εξοργισμένοι και το Σάββατο, άρχισαν τις διαμαρτυρίες τους τα «Κίτρινα γιλέκα». Πολύ πιθανόν να είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις μέχρι σήμερα στην Γαλλία, καθώς υπολογίζεται ότι 300.000 έως ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα.

Ο Γαλλικός λαός είναι οργισμένος για τις υψηλές τιμές των καυσίμων και για την αρνητική στάση της κυβερνήσεως να υποχωρήσει στους φόρους των καυσίμων, τη Δευτέρα. Οι διαδηλωτές μπλοκάρουν την πρόσβαση σε αποθήκες καυσίμων και προκαλούν την διακοπή της κυκλοφορίας σε μεγάλους οδικούς άξονες σε όλη τη Γαλλία.


Η κίνηση των «Κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον Οκτώβριο με αιτία  μια απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων το τρέχον έτος, ιδιαίτερα την τιμή του πετρελαίου, και γενικεύθηκε  κατηγορώντας τον Μακρόν για τους φόρους που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια με αφορμή τον αγώνα κατά της ρύπανσης της Γαλλίας.



Έτσι γρήγορα η κίνηση αυτή κλιμακώθηκε σε μια πολύ ευρύτερη διαμαρτυρία για χαλάρωση των δαπανών υπό τον Πρόεδρο Εμμανουήλ Macron.  
Περισσότεροι από 850.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια αναφορά που υποστηρίζουν τα «Κίτρινα Γιλέκα και υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες στο Facebook που καλούν τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Φίλιππε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ακούσει την οργή του λαού, αλλά την Κυριακή το βράδυ επανέλαβε ότι θα διατηρήσει τους φόρους καυσίμων, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν και πάλι τον Ιανουάριο.
Η αποδοχή του Macron μειώνεται στο 25% και πέφτει γρήγορα.
  voiceofeurope.com
Επιμέλεια Το Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου