Google+ To Φανάρι : Τελικά η μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου δεν είναι καν αγελάδα!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τελικά η μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου δεν είναι καν αγελάδα!

Η Άνιεκ Μπούμαν απομυθοποίησε το περιστατικό με την μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου στην Αυστραλία, με ονόματα και στοιχεία....

Τις τελευταίες ημέρες, η εικόνα μία τεράστιας αγελάδας στην Αυστραλία που έφτανε σε ύψος το 1.94 και βάρος τα 1.400 κιλά, έκανε το γύρο του κόσμου, με τους περισσότερους να μένουν με ανοιχτό το στόμα βλέποντας την διαφορά που είχε με τα άλλα ζώα.

Οι φωτογραφίες και τα videos που συνόδευαν το σχετικό θέμα, οδήγησαν την Washington Post να ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα, ζητώντας την γνώμη της Άνιεκ Μπούμαν που είναι ειδική στην κτηνοτροφία και στην γονιδιωματική στο Πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας.





Τα όσα είπε, απομυθοποίησαν κάπως το όλο θέμα, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ αποκάλυψε το μέγεθος του συγκεκριμένου ζώου είναι απολύτως φυσιολογικό, διαψεύδοντας πολλές λεπτομέρειες που αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το βασικό... Η «μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου» δεν είναι καν αγελάδα. Ναι καλά διαβάσατε, δεν είναι θηλυκό, αλλά αρσενικό βόδι.

Όσον αφορά το μέγεθός του τώρα, είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς ανήκει στην κατηγορία Holstein, με το ύψος των συγκεκριμένων ζώων να ξεπερνά συνήθως το 1.82. Τώρα, αν σας κάνει εντύπωση η διαφορά μεγέθους με τα άλλα ζώα που είναι δίπλα του, αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι τα άλλα είναι της κατηγορίας wagyu που συνήθως δεν φτάνουν μέχρι το 1.20.
Είναι δηλαδή σαν να έχετε βάλει δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο έναν άνθρωπο με φυσιολογικό ύψος, γύρω στο 1.80. Η διαφορά τους δεν θα είναι μεγάλη; Θα είναι, όπως και να το κάνουμε.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη οτι ο Νίκερς όπως είναι το όνομά του είναι 7 ετών, ξεπερνώντας κατά 4 χρόνια, την ηλικία που συνήθως οι κτηνοτρόφοι τα σφάζουν. Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι το μεγάλο βάρος του δικαιολογείται από τα χρόνια που έχει ζήσει, σε σχέση με το συνηθισμένο.
 gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου