Google+ To Φανάρι : Ηρθε η ώρα του Σημίτη

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ηρθε η ώρα του Σημίτη

Λειψή (;) η έρευνα για την εμπλοκή του Σημίτη με το C4I!
Ανοίγουν οι λογαριασμοί του, αλλά μόνο αυτοί της Ελλάδας. Γιατί;
Στο στόχαστρο όχι μόνο ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και η σύζυγός του Δάφνη και  ο αδελφός του Σπύρος. Ερευνάται για τη σύμβαση του C4I, που αποκάλυψε η «δημοκρατία»

Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι το αίτημα  για άνοιγμα των λογαριασμών του δεν έπρεπε να περιοριστεί εντός συνόρων...

Προβληματισμό και ερωτήματα εγείρουν οι δικαστικοί χειρισμοί ως προς το… εντός των συνόρων άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που φέρεται ότι συνδέεται με τη διερεύνηση της υπόθεσης για την προμήθεια του περιβόητου συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών του 2004 C4Ι. Κι αυτό, καθώς, ενώ η Αρχή καταπολέμησης του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος ζητά με έγγραφό της στις 30 Οκτωβρίου από τις ελληνικές τράπεζες όλα τα στοιχεία των λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, από το 2000 έως σήμερα, στο… σκοτάδι παραμένουν συναλλαγές που ενδέχεται να έχουν γίνει μέσω λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού.

Νομικοί κύκλοι, μάλιστα, επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη έρευνα, που συνδέεται με την κατάθεση του Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας Thales Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος είχε μιλήσει για «μίζες» στις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και του C4I, ενδέχεται να αποδειχθεί «πυροτέχνημα», καθώς δεν γίνεται με συστηματικό τρόπο, με σκοπό να χυθεί άπλετο φως και να ελεγχθούν τα πάντα. Αλλωστε, όπως θυμίζουν, για να βρεθούν οι «αμαρτωλοί» λογαριασμοί του Ακη και του Γιάννου, χρειάστηκε ευρεία έρευνα σε τράπεζες του εξωτερικού. Μάλιστα, ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν θα ζητηθούν δικαστικές συνδρομές και αν θα ανοίξουν κι άλλοι λογαριασμοί εξωτερικού, π.χ. στο Χονγκ Κονγκ. Μέχρι στιγμής, η

Αρχή καταπολέμησης «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, των πρώην υπουργών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του Διαμαντούλας Παντούλα και του μεσάζοντα όπλων Λουκά Ρωμανού. Για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού γίνεται ήδη έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, αναφορικά με έμβασμα 845.000 ευρώ που φέρεται ότι έφτασε στην Ελλάδα το 2010 στο όνομά του μέσω offshore εταιρίας στις Μπαχάμες και εν συνεχεία κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό της Γερμανίας.

Παριστάνει τον άνετο, αλλά μιλά για «πολιτική δίωξη»
Να... κάψει το θέμα του ανοίγματος των λογαριασμών του ίδιου, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου και των άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο Κώστας Σημίτης, μια και την αποκάλυψη έκανε ο γνωστός «σημιτοφύλακας» δημοσιογράφος που έχει τη δυνατότητα αμφίδρομης ενημέρωσης με τον τέως πρωθυπουργό. Είναι ο ίδιος άνθρωπος στον οποίο μίλησε μετά την προφυλάκιση του Γιάννου για να εκφράσει τη στενοχώρια του για όσα έπρατταν υπουργοί του, εν... αγνοία του.

Στην απάντηση που έδωσε από τη μια επιχειρεί να εμφανιστεί άνετος στο άνοιγμα των λογαριασμών του, ενώ από την άλλη μιλάει για πολιτική δίωξη! Συγκεκριμένα, ο κ. Σημίτης σε μια σύντομη ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Και προσθέτει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».
---    ---   ---    ---    ---    ---   ---   ---   ---

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο... καταλληλότερος αλαζών
Τελικά, ο άνθρωπος που θέλει να μας πείσει ότι έβλεπε τις μίζες να περνούν, χωρίς ο ίδιος να καταλαβαίνει τίποτα, παραμένει αδιόρθωτος αλαζόνας. Αντί να ζητήσει μια συγγνώμη για όσα αποδεδειγμένα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του, επιχειρεί να απαξιώσει και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Θεωρεί ότι ανήκει σε μια ευγενή τάξη, την οποία κανείς δεν μπορεί να ακουμπά, και πιστεύει ότι, πλην των ομοίων του, όλοι οι άλλοι είναι περιστασιακοί ένοικοι της εκτελεστικής εξουσίας. Λες και στις δημοκρατίες υπάρχουν μόνιμοι ένοικοι. Και ποιος το λέει; Εκείνος που, για να αποφύγει τη συντριβή του, το 2004, εγκατέλειψε το καράβι του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα άνοιξε τρύπες σε όλη την καρίνα για να είναι σίγουρος ότι θα βουλιάξει! Δυστυχώς για τον... καταλληλότερο, όσο κι αν οι εικονολάτρες του συνεχίζουν τις αγιογραφίες του, οι πολίτες έχουν κλείσει τους λογαριασμούς μαζί του μια και καλή.

Νίκος Ελευθερόγλου

Οι «βόμβες» από Γαλλία και το 1.000.000 ευρώ
Στις 2 Ιουλίου 2017 η «κυριακάτικη δημοκρατία» με τίτλο «Τα αμαρτωλά μυστικά του C4I» έγραφε: «Tριγμούς που οδηγούν στην απόλυτη ηθική ισοπέδωση του “συστήματος ΠΑΣΟΚ” προκαλούν οι αποκαλύψεις που εμπλέκουν -ευθέως- ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε έρευνα για μίζες στην υπόθεση του C4I.
Hρθε η ώρα ο εισαγγελέας να μπει στην αυλή του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού με βάση την κατάθεση ενώπιον των γαλλικών εισαγγελικών Αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν. Ο Ζοσεράν ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε τη Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) “διότι ο ανταγωνιστής, η εταιρία Saic, υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσέινι”. Και κατά τον Ρ... (πρόεδρος της ελληνικής βερσιόν της Thales), “χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό”».

Στο ίδιο ρεπορτάζ γινόταν αναφορά για μια τριγωνική διαδρομή 1.000.000 ευρώ, που ξεκίνησε από offshore στις Μπαχάμες, έφτασε σε τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα προσώπου που παραπέμπει άμεσα σε πρώην πρωθυπουργό της χώρας, όπου έμεινε για πέντε ημέρες, και κατέληξε σε γερμανική τράπεζα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου