Google+ To Φανάρι : Θίγουν ως αδιαπραγμάτευτο το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ζήτημα του Μακεδονικού – Η υπόσχεση Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Θίγουν ως αδιαπραγμάτευτο το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ζήτημα του Μακεδονικού – Η υπόσχεση Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πρωταρχικό σκοπό να μην «σκαλώσει» η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια, το γνωστό τσιράκι της Νέας Τάξης, Μάθιου Νίμιτς, επενέβη εκεί που κρίθηκε...απαραίτητο....
Του Άρη Δημόπουλου
 
Εν μέσω πολιτικής κρίσης στα Σκόπια, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, μετέβη άρον άρον στο γειτονικό κρατίδιο, παραχωρώντας κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σε ένα πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα, οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για μία ‘μακεδονική’ ταυτότητα η οποία είναι ένας όρος…αδιαπραγμάτευτος!

Ο Μάθιου Νίμιτς στάθηκε στο γεγονός πως κανείς, ακόμη και από την Ελλάδα, δεν πρόβαλλε αντίσταση στο θέμα της ταυτότητας:
«Η λύση είναι δυνατή είναι απολύτως συνεπής με την διατήρηση και ακόμη και την ενίσχυση του θέματος της ταυτότητας. Δεν ακούω από την Αθήνα άρνηση ταυτότητας».

Προσέξτε πως τόσο ο Μ.Νίμιτς όσο και ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων έδωσαν πολύ μεγάλη βάση στο θέμα της ταυτότητας, καθιστώντας την ως κάτι τι «αδιαπραγμάτευτο», ακόμη πιο πάνω και από την ονομασία. 

«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας, συμπληρώνοντας :
«Καταλαβαίνω τους Έλληνες πολίτες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Στην Ευρώπη όμως του 21ου αιώνα, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά κανείς άλλος δεν μπορεί να αρνείται το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε την μακεδονική γλώσσα».


Αυτά λέει με περισσό θράσος ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων. Ο ίδιος όμως επικαλείται πρωτίστως την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σας θυμίζουμε πως αναγνωρίζει:
-Η ιθαγένεια του δεύτερου μέρους θα είναι Μακεδονική 
-Η επίσημη γλώσσα θα είναι η «Μακεδονική Γλώσσα» 
Φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και ήδη έχουμε να κάνουμε με αρκετά τετελεσμένα μίας Συμφωνίας η οποία υπεγράφη από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά το καλοκαίρι στις Πρέσπες και μένει πλέον μόνο η κύρωσή της από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Σκοπίων.

Στην βάση της η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει τόσο ‘μακεδονική’ εθνότητα όσο και γλώσσα, με άρθρα και διατάξεις, οι οποίες δίνουν το πάτημα στον καθένα (όπως ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων) να μιλήσει για το «αναφαίρετο δικαίωμα» να αποκαλείται «Μακεδόνας» που μιλάει την «μακεδονική» γλώσσα.  

Αυτή λοιπόν την Συμφωνία γνωστοποίησε πως θα ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας, που από χθες βρίσκεται (και) στο τιμόνι του ΥΠΕΞ:



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου