Google+ To Φανάρι : «Το Θησαυροφυλάκιο των Μυστικών»: Τo ‘μυστικό’ του Gayelord Hauser για την βιταμίνη D

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

«Το Θησαυροφυλάκιο των Μυστικών»: Τo ‘μυστικό’ του Gayelord Hauser για την βιταμίνη D

Ο Benjamin Gayelord Hauser (1895-1984), ευρέως γνωστός ως Gayelord Hauser, ήταν Αμερικανός διατροφολόγος και συγγραφέας αυτοβοήθειας, ο οποίος προώθησε τον «φυσικό τρόπο διατροφής» κατά τα μέσα του 20ου αιώνα...

Όπως είχαμε ανακοινώσει, η Γάτα θα δημοσιεύσει μερικά από τα «μυστικά» του Gayelord Hauser, που υπήρξε ο διατροφολόγος και σύμβουλος ομορφιάς πολλών σταρ του Χόλιγουντ αλλά και της οικονομικής ελίτ.

Σχετικά με την πολύτιμη βιταμίνη D

Ως γνωστό η βιταμίνη D είναι ίσως η πιο σημαντική όλων των βιταμινών και μοναδική πηγή της είναι ο ήλιος. Η έκθεση μας στον ήλιο, είναι απαραίτητη για να παράγει αυτή την βιταμίνη, αλλά και η απλή έκθεση μας «στον καταγάλανο ουρανό», μας βοηθάει να την εισπράξουμε, γράφει ο Gayelord Hauser στο Θησαυροφυλάκιο του. Που σημαίνει, ότι η ηλιακή ακτινοβολία εισπράττεται από το σώμα μας ακόμα κι όταν ο ήλιος δεν πέφτει κατά πάνω μας.
Ωστόσο αυτό προϋποθέτει έναν πεντακάθαρο ουρανό, απαλλαγμένο από σύννεφα, σκόνη, μόλυνση κλπ κάτι που πλέον στις μέρες μας είναι εξαιρετικά σπάνιο.
Μικρές ποσότητες υπάρχουν και σε κάποιες τροφές, όπως βούτυρο, πλήρες γάλα, αυγά, και σε καλή ποσότητα στον τόνο. Ωστόσο δεν είναι επαρκείς, σημειώνει ο Gayelord Hauser, θα πρέπει να καταναλώσουμε πολύ από τα τρία πρώτα, κάτι που δεν συνιστάται γιατί θα υπάρξει αύξηση βάρους, ενώ το τέταρτο, ο τόνος, θα είναι βαρετό ως μόνιμο και καθημερινό γεύμα.
Οπότε τα δυο «μυστικά» που προτείνει για να πάρει κανείς τη βιταμίνη D σε καθημερινή βάση χωρίς παρενέργειες κι επιπλοκές είναι τα 2 ακόλουθα
Για να εμπλουτιστεί το φαγητό μας με βιταμίνη D o Hauser προτείνει:
  1.  Απλά βάλτε το χρυσό σας λάδι να πάρει την ακτινοβολία του ήλιου. Έτσι, λέει, έκανε η μαγείρισσα του στην Σικελία. Βάλτε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και λιάστε το για 2 ώρες. Στην συνέχεια αποθηκεύστε το σε σκούρα γυάλινα μπουκάλια. Αυτό, έγραφε, είναι μια πατέντα του Πανεπιστημίου Ουίνστον.
  2. Ο δεύτερος (κι ευκολότερος και πιο ασφαλής) τρόπος για να πάρουμε την πολυπόθητη βιταμίνη, είναι η κατανάλωση της φλούδας λεμονιού και πορτοκαλιού. Προτείνει να μην τις πετάμε, αλλά να τις χρησιμοποιούμε στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική, Εκτός από την πρόσθετη νοστιμιά και άρωμα τους, το έλαιο που εμπεριέχεται στις φλούδες είναι πλούσιο σε βιταμίνη D!
Κι εμείς σας προτείνουμε να τις καταναλώσετε ακόμα και ωμές, σε σαλάτες. Αν είναι το φρούτο βιολογικό και καλά πλυμένο, θα εκπλαγείτε πόσο νόστιμη και γευστική θα γίνει η κάθε πράσινη σαλάτα, ωμή ή βραστή, με αυτές τις φλούδες κομμένες σε ψηλά κομμάτια!
ANTIMEDIA GROUP: © Η Γάτα 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου