Αυτό αναφέρει διεθνής έκθεση, η οποία βασίζεται στην δήθεν υπερθέρμανση, την ώρα που χιόνισε ακόμα και στις αφρικανικές ζούγκλες....
Ο καθηγητής Allan Buckwell, υποστηρίζει την έκκληση της Greenpeace να μειωθεί κατά το ήμισυ η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων έως το 2050 και η έκθεσή του είναι στο επίκεντρο της ίδρυσης πολιτικής της ΕΕ, μεταξύ άλλων και για την… υγεία μας.
Ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, Janez Potocnik, δήλωσε: «Αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν το αντιμετωπίσουν τώρα, οι κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν το τίμημα της αδράνειας τους».
«Μιλάμε για λιγότερα γεύματα με κρέας και μετακίνηση σε ευέλικτες δίαιτες. Υπάρχει χώρος για πιο ήπια μηνύματα δημόσιας υγείας αλλά απαιτούνται και σκληρότερα μηνύματα», λένε οι συγγραφείς της μελέτης που τονίζουν πως πρέπει σε αυτή την προσπάθεια να συμμετάσχουν και οι πολίτες.
Μάλιστα, όπως τονίζεται, έχει παρατηρηθεί αύξηση στους vegan, οι οποίοι καταναλώνουν εναλλακτικά των κρεάτων πρϊόντα.
«Οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν ήδη περισσότερο από το διπλάσιο κρέας από ό, τι συνιστούν οι διαιτολόγοι και πολύ περισσότερο από τα περιβαλλοντικά όρια», συμπληρώνεται.
Τι μας λέει λοιπόν η μελέτη;
- Η πίεση στην κτηνοτροφία θα ενταθεί.
- Οι κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν τίμημα επειδή παράγουν συγκεκριμένο αριθμό κρέταος, με τον οποίο δεν συμφωνούν οι Βρυξέλλες.
- Θα επιβληθούν λιγότερα γεύματα με κρέας και οι πολίτες θα υποχρεωθούν να συμμετάσχουν σε ευέλικτες δίαιτες.
- Θα σταλούν εν αρχή ήπια μηνύματα δημόσιας υγείας, αλλά θα ακολουθήσουν και σκληρότερα. Ποια θα είναι αυτά;
- Οι πολίτες θα πρέπει να συμμορφωθούν.
- Να γίνουν όλο και περισσότεροι vegan.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου