Google+ To Φανάρι : ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Μια άλλη διάσταση

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Μια άλλη διάσταση

Το προπαγανδιστικό βίντεο, που παίζει ανά ώρα, σε όλα τα κανάλια των Σκοπίων. Τίτλος του: FYROM: The government’s (SDSM) advertising spot for the referendum


Του Νικόλα Καρπούζη
Επί μια 10ετία (2008 Συμφωνία τού Βουκουρεστίου – 2018 Συμφωνία των Πρεσπών) τα… μυρμήγκια της Σκοπιανής και Ελληνικής διπλωματίας, υπό την επίβλεψη του Μάθιου Νίμιτς, πηγαινοερχόντουσαν προκειμένου να βρουν μια… λύση στην παράλογη απαίτηση των Σκοπίων να αναγνωριστούν ως έθνος με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ιστορία, γλώσσα, κλπ.).
Κατά την διάρκεια της 10ετίας αυτής οι… “έλληνες” (;) διπλωμάτες εργαζόμενοι μέσα σε μια σκοτεινή χαβούζα δεν ενημέρωσαν ποτέ τον ελληνικό Λαό και περισσότερο τους Έλληνες νομομαθείς σε θέματα Διεθνούς Δικαίου και συμφωνιών για το τί έκαναν....
Η πλήρης θολούρα του μελανιού που άφηναν στο πέρασμά τους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των σκοτεινών δραστηριοτήτων τους.

   Έτσι, ενώ καθημερινά τρωγόντουσαν, τρώγονται και θα τρώγονται στην Βουλή για την απόκτηση της κομματικής τους κυριαρχίας, σε θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση και τα εθνικά θέματα έδειχναν και δείχνουν μια αχαρακτήριστη συμπόρευση υπογράφοντας οιονδήποτε έγγραφο τους ζητούσαν να υπογράψουν, έστω και παρά την θέλησή τους όπως, εκ των υστέρων, είχαν το θράσος και την κακεντρέχεια να λέγουν. Κανένας δεν ήθελε να υπογράψει τα μνημόνια, αλλά όλοι τα υπέγραφαν επικαλούμενοι την ιδιαιτερότητα των περιστάσεων.

   Δεν πρόκειται να σας κουράσω με την υποβολή των αιτιολογιών που, τάχα, επικαλούνται επειδή στο σημείο αυτό υπάρχουν πάρα πολλοί ειδήμονες με νομικά επιχειρήματα που ανατρέπουν τις αιτιολογίες αυτές.

   Θα παρουσιάσω μερικές, αδιαμφισβήτητες, φωτογραφίες που δείχνουν ότι το σενάριο της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν από χρόνια στημένο επειδή αυτή η μακρόχρονη θολούρα βοηθούσε στο να φτάσουν στο ζητούμενο. Έτσι, παρά τα όσα λέγονται τα παρακάτω αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν ήταν πολιτικός ελιγμός του στρατάρχη Τίτο, αλλά μια απαίτηση των Σκοπιανών προκειμένου να ενταχθούν στο μείγμα των λαών που, μεταπολεμικά, σχημάτισαν το κράτος της Γιουγκοσλαβίας. Ζήτησαν, λοιπόν, οι Σκοπιανοί να ονομαστεί το κράτος της περιοχής του Βαρδάρη, Μακεδονία, και αυτός το αποδέχτηκε επειδή με την σειρά του υπολόγιζε ότι κάποια μέρα, ίσως η ονομασία αυτή τον εξυπηρετούσε.

Το παραπάνω γράμμα-πρόσκληση αποδεικνύει ότι από το 1921 οι Σκοπιανοί έτρεφαν και προωθούσαν αιτήματα αλυτρωτισμού με στόχο να έχουν έξοδο στο Αιγαίο. Το γράμμα-πρόσκληση εστάλη στις 26 Αυγούστου 1936, αλλά ήδη η οργάνωση υπήρχε από το 1921, δηλαδή λίγα χρόνια μετά την λήξη των Βαλκανικών Πολέμων.

Από τότε οι Σκοπιανοί δεν έπαψαν να δραστηριοποιούνται για την επίτευξη τού στόχου τους, δηλαδή της καθόδου των στο Αιγαίο.

Στην συνέχεια, νομίζοντας ότι η Βουλγαρία θα ήταν αδελφός-σύμμαχος στις επιδιώξεις των παρουσιαζόντουσαν με το όνομα ΒOULGARO-MACEDONIAN. Έτσι, για χρόνια χρησιμοποιούσαν το όνομα αυτό ακόμη και στην πινακίδα τού Ιερού Ναού τού St. Clement of Ohrid στο Τορόντο (Καναδά), αλλά όταν βεβαιώθηκαν ότι η Βουλγαρία δεν είχε καμμιά διάθεση να τούς παραχωρήσει τα εδάφη του Pirin έσβησαν από την ταμπέλα το όνομα ΒOULGARO αφήνοντας μονάχα το MACEDONIAN. Δυστυχώς δεν έβγαλα καμμιά φωτογραφία με την σύνθετη ονομασία γιατί δεν υπολόγιζα την τόσο γρήγορη αλλαγή των συνθηκών στα Βαλκάνια και μάλιστα με την σύμπραξη των εκάστοτε ελληνικών (;) κυβερνήσεων οι οποίες ακολουθούσες τις επιταγές των αφεντικών τους, τελικά, προσέφεραν στα Σκόπια το ζητούμενο, δηλαδή της πλήρους αναγνώρισής τους…

Ο χάρτης που ακολουθεί είναι σκοπιανής παραγωγής και στον οποίον φαίνονται οι Σκοπιανές επιδιώξεις. Ας σημειωθεί ότι στην Δυτική πλευρά δεν γίνεται λόγος για εδαφικές απαιτήσεις από την Αλβανία και τούτο επειδή η αλβανική παρουσία στα Σκόπια είναι υπολογίσιμη και προς το παρόν δεν τα συμφέρει να παρουσιάσουν αντίστοιχες εδαφικές αξιώσεις.
   Αυτά τα λίγα ως μια γρήγορη αναφορά για την γεωπολιτική κατάσταση. Στην συνέχεια οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πόσο μακριά από την ιστορική πραγματικότητα βρίσκονται τα Σκόπια.
   Η φωτογραφία του νομίσματος (ενός από τα πολλά) επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμμιά ιστορική συνέχεια ανάμεσα στους Μακεδόνες και τους Σλάβους Σκοπιανούς. Έτσι, αν ρωτήσει κάποιος ένα Ελληνόπουλο που τελείωσε, μόλις, το Δημοτικό, τί γράφεται στην μια πλευρά τού νομίσματος το παιδί είναι σε θέση να την διαβάσει, ενώ αντίθετα, ένας Σκοπιανός φοιτητής δεν μπορεί.
Κοιμούνται κι ονειρεύονται….
πως την αυγή παντρεύονται…
(παλαιό δημοτικό άσμα)…
   
Επίσης η φωτογραφία τού μαξιλαριού δείχνει περίτρανα ότι πολλοί Σκοπιανοί κοιμούνται και ξυπνούν με την πλανεμένη ιδέα τού αλυτρωτισμού για τον οποίον οι… “έλληνες” (;) διπλωμάτες διαλαλούν ότι δεν υπάρχει.
   Για τις παρακάτω φωτογραφίες δεν έχω κανένα σχόλιο επειδή το περιεχόμενό τους μιλάει από μόνο του, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα πρωτοφανές.… κιτσαριό και τίποτ’ άλλο κάτι που τα ντόπια ανδρείκελα και… ζαπτιέδες των ξένων συμφερόντων, ξεχνούν.

Το πανώ γράφει: “Έλληνες και Πόντιοι, έξω από την Μακεδονία.
Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες”!!!

Μιξ γκριλ κιτς…
 Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό οι… εφιάλτες και οι… δωσίλογοι ποτέ δεν είναι… εισαγόμενοι, αλλά πάντα προέρχονται από την ίδια μάνα που τους μεγάλωσε με το ίδιο γάλα όπως και τα άλλα της παιδιά. Όμως η πλεονεξία και οι μικροφιλοδοξίες τους κάνει να θέλουν να δείξουν ότι διαφέρουν από τα αδέλφια τους και έτσι γίνονται αρνησιπάτριδες και εθνομηδενιστές.

   Γι’ αυτό, μόλις κάποιος ξένος “φίλος” τους χτυπήσει… “φιλικά” την πλάτη τους πιάνει σύγκρυο και τού τα δίνουν όλα, ακόμα και όσα δεν τους ζητήθηκαν. Όμως, εκείνο που πρέπει να λεχθεί και για το οποίο δεν γίνεται καν λόγος, πουθενά, είναι το ότι πίσω απ’ αυτές τις… “Συμφωνίες” κρύβονται και οικονομικά ιδιοτελή συμφέροντα καθόλου ευκαταφρόνητα.

   Έτσι, πριν ακόμα κυρωθεί η… “Συμφωνία τών Πρεσπών” έσπευσε η ΔΕΗ να αγοράσει την αντίστοιχη “αδελφή” εταιρεία των Σκοπίων, αντί 4.800.000 Ευρώ. Και ερωτώ: Γιατί αυτή η ευγενής χειρονομία; Όμως από τέτοιες χειρονομίες αβρότητας ο Έλληνας φορολογούμενος είναι μαθημένος. Μπορούν να ξεχαστούν οι αγορές βουλγάρικών τραπεζών από την Εθνική Τράπεζα όπως και η αγορά της Ρουμάνικης τηλεφωνικής εταιρείας από τον ΟΤΕ, συναλλαγές που κατέληξαν σε φιάσκο εις βάρος των ελληνικών εταιρειών; Πού πήγαν τα λεφτά; Εδώ, επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα λεφτά ποτέ δεν χάνονται. Από την μια τσέπη βγαίνουν με φανφάρες και σε μια άλλη τσέπη μπαίνουν σιωπηλά γιατί αυτός είναι ο κανόνας τού παιχνιδιού…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το κρατίδιο των ΣΚΟΠΙΩΝ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΣΚΟΠΙΑ, ΕΔΩ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΕΔΩ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την FYROM, ΕΔΩ.


ΣΧΕΤΙΚΑ
  • Η από  26/02/2018 ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο
  • Οι από 05/03/2018 και16/06/2018 εξώδικες διαμαρτυρίες της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
  • Η από 29/05/2018 Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» από φορείς Μακεδόνων η οποία προηγήθηκε της υπογραφής της εν λόγω συμφωνίας
  • Η “συμφωνία των Πρεσπών”, όπως δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα πριν την υπογραφή της από τους δυο ΥΠΕΞ , ήτοι, το από 12 και 13 Ιουνίου 2018, κείμενο στα αγγλικά και σε ανεπίσημη μετάφραση στα ελληνικά αντίστοιχα, της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών [ το κείμενο τις 17 Ιουνίου 2018, με τις υπόγραφες Κοτζιά, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και έτσι δεν ξέρουμε καν εάν υπάρχει ταύτιση των κείμενων ]
  • Οι από 27/06/2018 και 29/06/2018, παρόμοιες μηνύσεις του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α και της Κωσταντινιάς Ντέμου του Δημητρίου, πτυχιούχου Σ.Α.Ν – Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, κατά Νίκου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, απιστία κατά την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας και ηθική αυτουργία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στα αδικήματα αυτά (ΠΚ 14, 26, 27, 42, 45, 46, 47, 48, 134, 138, 256, 259)
  • Η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών και η σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσηής της Η πρώτη ακυρωτική αίτηση κατατέθηκε στις 28/06/2018 από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις που ισχυρίζονται ότι  η μεταμφίεση διεθνούς συνθήκης, και μάλιστα του άρθρου 27 του Συντάγματος σε κυβερνητική πράξη, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα. Αναλυτικότερα οι προσφεύγοντες επικαλούνται ως λόγους ακυρότητας α) τη παραβίαση του άρθρου 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας εν προκειμένω), οι οποίοι ανάγονται σε αρχαίους χρόνους (αρχικά), επειδή τροποποιεί προηγούμενες συνθήκες (Ελληνοσερβικό σύμφωνο και συνθήκη Βουκουρεστίου 1913), με βάση τις οποίες καθορίσθηκαν τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με τα πραγματικά σημερινά σύνορα, διότι στις συνθήκες αυτές, γεωγραφικός χώρος (Διοικητική Περιφέρεια) Μακεδονία υπήρχε μόνον ένας και αυτός ήταν μόνον στην Ελληνική επικράτεια, επειδή στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, επειδή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας. β) επειδή η συμφωνία δεν έγινε αντικείμενο επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών ως όφειλε. γ) τη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του άρθρου 1 παρ. 3 Σ, επειδή υπογράφηκε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ταυτόχρονη παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. δ) Διότι αντιτίθεται στην έννοια του ΈΘΝΟΥΣ και προκαλεί σε αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη. Του έθνους των Ελλήνων του οποίου εμείς οι Μακεδόνες είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Του έθνους, υπέρ του οποίου οφείλει να είναι η συμφωνία (ως εκδήλωση άσκησης της εξουσίας του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος, εξουσίας που πηγάζει από τον λαό, και υπάρχει υπέρ αυτού και του έθνους), σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 Σ. ε) Προσβάλλει την προσωπικότητά μας, ως Μακεδόνων, επειδή μας αφαιρεί το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Μακεδόνες (αναγκαζόμενοι να επεξηγούμε τις υποσημειώσεις της συμφωνίας του υπουργού εξωτερικών, ότι εμείς είμαστε οι αρχαίοι και οι άλλοι οι εκ σλάβων προερχόμενοι! που μιλούν την μακεδονική την σλαβική, ενώ εμείς την μακεδονική την αρχαία, δηλαδή την ελληνική!   Δηλαδή Γελοιότητες!).
  • ΣΤΕ, Επιτροπή Αναστολών: Απόφαση 199/2018 (απορρίπτει αίτημα αναστολής της συμφωνίας των Πρεσπών) 
  • 20/09/2018 Ολόκληρο το κείμενο της δεύτερης αίτησης ακύρωσης της “συμφωνίας των Πρεσπών”
  • 03/09/2018 Μήνυση κατά Tσίπρα-Κοτζιά για «Προδοσία της Χώρας»(ΠΚ138), Εθνική Αναξιότητα» (Α.Ν.533/1945), Κατάχρηση Πληρεξ/τας(ΠΚ151), Πλαστογραφία Εγγράφου (ΠΚ 216) 
  • Ψήφισμα πολιτών : Απαιτούμε τη καταψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή
 Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου